Kroeshaar stylen

Kroeshaar stylen

Kroeshaar is haar dat bestaat uit hele fijne krulletjes. Als je kroeshaar wilt stylen, moet je echt goed letten op de hitte van je tool. Want wanneer de hitte-tool te heet aanstaat, kunnen er snel gespleten haarpunten ontstaan of zal het haar breken. Maar het sowieso erg belangrijk dat er (speciaal voor kroeshaar) hittebeschermende serums of lotions gebruikt worden.

Droog haar probleem

Weet jij zo langzamerhand ook niet meer wat je moet doen, omdat jouw haar zo droog is? Dan ben je niet de enige, want veel bezitters van kroeshaar of sterk krullend haar hebben hetzelfde probleem. Het probleem met droog haar is dat het vaak snel klit en pluist. Genoeg reden om letterlijk met de handen in het haar te zitten!

Hoe meer krul, hoe droger

In het algemeen geldt dat hoe sterker je haar gekruld is, hoe droger het zal zijn. De reden hiervoor is de structuur van kroeshaar. Omdat kroeshaar krulletjes in een S-vorm of zigzag-vorm heeft, bereikt de natuurlijke talg(haarvet) van de huid heel moeilijk tot in de puntjes van je haar. Daarom zijn vooral de haarpunten behoorlijk droog. Bovendien wordt er door meerdere wetenschappelijke onderzoekn beweerd, dat krullend en kroeshaar minder vocht vasthoudt. De conclusie hieruit is dat kroeshaar en krulhaar dus meestal vochtarm en vetarm is.

Wat kan jij zelf doen aan de conditie van je haar?

We willen je graag een aantal erg nuttige tips geven om zo je haar minder droog aan te laten voelen. Aan de natuurlijke eigenschappen van je haar kan je in feite weinig veranderen.

  • Was je haar met een sulfaatvrije shampoo. Sulfaten reinigen het haar op een behoorlijk agressieve manier. Ze ontvetten, wat juist slecht is voor droog haar. Sulfaten zitten onder andere in zeep, wasmiddelen en schoonmaakmiddelen. Helaas worden ze ook in shampoo’s verwerkt. Iedereen wil zijn vaat ontvetten, maar niet iedereen wil zijn haar ontvetten! En dat is nou precies wat sulfaten doen!
  • Gebruik na het wassen van je haar altijd een conditioner of een crèmespoeling. Conditioners en crèmespoelingen voorzien je haar weer van vetten en ze brengen het daarom weer lekker in conditie. Het beste voor kroeshaar is een diepe conditioner.
  • Gebruik geregeld een moisturizer. Moisturizers die zowel vet(boters) als water bevatten, verzorgen en voeden je haar. Het zal er lekker zacht door aanvoelen.
  • Breng wat olie na de moisturizer aan. De olie zal het vocht in je haar insluiten! Als je dat doet zul je minder vaak een moisturizer hoeven te gebruiken. De beste olieën voor erg droog haar zijn: Amandelolie, cocsolie, olijfolie, arganolie, castorolie en lavendelolie. Een heel rijtje waar je uit kunt kiezen, afhankelijk van je eigen voorkeur.
  • Slaap op een satijnen sloop. Katoenen slopen onttrekken ook vocht aan je haar, want katoen is vochtabsorberend.
  • Drink veel water. Drink minstens 6 flinke glazen water per dag. Als je niet graag koud water drinkt, drink dan gekookt heet water. Goed te doen!
  • Vermijd uitdrogende ingrediënten. Mineraalolie (Paraffinum Liquidum), alcohol en siliconen(zoals dimetichone). Ze zitten in veel haarverzorgingsproducten en ze verstikken je haar of ze drogen het uit.