Krullen föhnen: hoe moet dat?

Krullen föhnen: hoe moet dat?

Wil jij ook graag weten hoe je jouw krullen het beste kan föhnen? Ben jij ook een curly girl? Lees dan gauw verder om te leren hoe jij jouw curls zo mooi mogelijk föhnt!

De Curly Hair Methode: wat houdt dat precies in?

Deze handige methode wordt met de dag meer populair bij alle krullenbos eigenaars in ons land. Allereerst dien je haarproducten die ongezond zijn voor je haar, te vermijden! We hebben het dan over producten die schadelijke ingrediënten bevatten.

Deze erg ongezonde en beschadigende bestanddelen ( SLS’s) zijn onder andere:

 • Sulfaten
 • Goedkope siliconen
 • Parabenen

Er zijn er nog meer, maar dit zijn wel de grote boosdoeners. Ze strippen je haar van alle van nature aanwezige oliën, waardoor je haar uitdroogt. Gevolg: droog en pluizig haar! En pluis is nou net wat we allemaal willen vermijden!

Hoe moet je jouw krullen drogen?

Om dagelijks met een mooie bos krullen zonder pluis te kunnen rondlopen, is het belangrijk dat je je haar op de correcte manier droogt. En dat het de juiste verzorging krijgt! Een pluisje hier en daar is niet zo’n issue, maar wie wil er nou de hele dag met een pluizenbol rondlopen? We zijn geen uitgebloeide paarde bloemen, toch? Nee! Dus een mooie kruldefinitie staat voorop.

In principe kan je kiezen uit twee manieren van drogen:

 • Aan de lucht laten drogen
 • Gebruik een föhn voor krullend haar

Ja serieus! Een föhn voor krullend haar bestaat, maar het is gewoon een föhn met een diffuser. De diffuser voorkomt het pluizen van je haar, omdat je haar niet alle kanten op wordt geblazen. Met behulp van een diffuser(een opzetstuk wat op je föhn wordt geplaatst) blaas je op gecontroleerde wijze de lucht op je krullen. Hierdoor voorkom je ook uitdrogen van je haar.

Gebruik een zo koud mogelijke temperatuur

Geduld is een schone zaak. Wij weten dat föhnen op een lage temperatuur langer duurt dan wanneer je warmere temperaturen instelt op je föhn. Het vraagt geduld, maar het eindresultaat is het waard. Door het gebruik van de koude stand (of net één standje warmer) sluiten de haarschubben weer. Hierdoor verdwijnt alle pluis als sneeuw voor de zon! En het resultaat is: mooi gedefinieerde krullen. En daar gaan we voor, toch?

Een stappenplan om die mooie krullen te realiseren

 • Allereerst was je je haar met een goede, verzorgende shampoo of met een conditioner(co-washing). Breng een maskertje aan en spoel het uit na 2 minuten.
 • Dep je krullen droog met een oud t-shirt of een andere zachte doek.
 • Breng een verzorgende mousse aan.
 • Zet de föhn met de diffuser op de koude stand, hang voorover en zet hem tegen de haarpunten aan. Föhn deze pluk gedurende 20 seconden en pak de volgende pluk.
 • Als je haar voor 85% droog is, stoppen! Laat het nu aan de lucht drogen.
 • Als je krullen geheel gedroogd zijn, doe je enkele druppeltjes haarolie op je handen, en knijp dit in je krullen. Even schudden en nu heb jij ook een fantastische bos krullen!