Hoe zet je perfecte krullen met haarspeldjes

gekleurde haarspeldjes

De verschillende krulmethodes

Er zijn meerdere methodes om je haar te krullen. Ook zonder krultang. Sommige zijn erg bekend zoals het gebruik van rollers of papillotten. Andere zijn wat vreemder, maar net zo effectief, zoals het gebruik van vorken, rietjes en potloden. En weer andere methodes heb je waarschijnlijk nog nooit van gehoord. Je haar krullen met haarspeldjes is misschien één van die methodes. Maar waarom bestaat deze methode eigenlijk? Is daar een specifieke reden voor of is het gewoon door iemand bedacht? En wat zijn de voordelen hiervan en hoe doe je het zelf? Dat zal hieronder verder worden beschreven.

Hoe doen professionele kappers dat?

Je haar met speldjes krullen komt eigenlijk van de krulmethode met rollers. Veel kappers gebruiken dit om haar mee te krullen. Daarom wordt dit ook als de professionele krulmethode gezien. Tot in de jaren 70 krulden veel vrouwen hun haar ook thuis met hun eigen set rollers. Tegenwoordig zie je dat niet zo heel veel meer. Wel kun je het effect nabootsen door haarspeldjes te gebruiken. Wanneer je “pin curl” haar tutorials opzoekt, zul je zien dat deze techniek veel gebruikt wordt voor vintage looks. Met name voor de “brush out curls” uit de jaren 40.

Wat doe je met de haarspeldjes?

Om je haar te krullen met speldjes, moet je het net als bij de rollers eerst nat maken. Je kunt het beste eerst gaan douchen en je haar afdrogen met een handdoek. Dan weet je zeker dat het ook echt opdroogt. Wanneer je doucht, is het verstandig om het te wassen met zowel shampoo als crèmespoeling. Op deze manier krijg je stevigere krullen. Rol je haar op om je vingers en speld dit vervolgens vast aan je hoofd. Laat het hierna opdrogen. De volgende dag heb je perfecte krullen die je alleen nog hoeft uit te borstelen. Let wel op dat langer, dikker en meer haar langer nodig heeft om op te drogen.

De voordelen van krullen met haarspeldjes

Zoals hierboven al gezegd is, kun je makkelijk professionele krultechnieken nabootsen met het gebruik van haarspeldjes. Daarnaast zitten er ook nog andere voordelen vast aan deze krulmethode. Het is waar dat je je haar hierbij altijd eerst moet borstelen voor een normaal aanzicht altijd. Aan de andere kant heb je wel altijd een luchtige bos krullen. En bovendien kun je precies kiezen hoe wild jij jouw krullen wil hebben. Zo krijg jij elke keer weer de perfecte coupe!

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.