Laten groeien betekent afknippen

vrouw met bruin haar en een fohn puntjes afknippen

Waarom willen mensen lang haar?

Lang haar is iets wat veel mensen graag willen. Veel vrouwen in elk geval. Maar wist je dat je je haar het beste kunt laten afknippen om het te laten groeien? Hoe? Dat zal hieronder uitgebreid worden uitgelegd. En waarom is lang haar eigenlijk zo wenselijk? Als eerste vinden veel mensen lang haar mooi om te zien. Denk als voorbeeld aan die tv-momenten. Die momenten waarin een vrouw het toonbeeld van schoonheid is wanneer ze haar lange lokken losgooit. Daarnaast zijn er ook een aantal voordelen aan het hebben van lang haar.

Enkele voordelen van lang haar

Lang haar houdt je namelijk lekker warm in de winter, wanneer je het in je sjaal of jas propt. Bovendien kan je het veel gemakkelijker in een knot, staart of vlecht doen. Heb je erg dik haar? Dan kan je het ook nog eens als nekkussentje gebruiken. En niet te vergeten: lang haar is hilarisch en ideaal voor verkleedfeesten. Tijdens Halloween hoef je alleen een zonnebril op te doen en je bent cousin it. Ook op een fantasy fair ziet lang haar er erg authentiek uit.

Afknippen groeit je haar toch niet van?

Je denkt misschien dat het vreemd is om je haren te knippen wanneer je het juist wil laten groeien. Toch is het wel nodig. Gelukkig hoef je het niet heel veel bij te laten knippen om het kort te houden. Wat wel verstandig is, is om eens in de drie maanden je punten er af te laten halen. Haar gaat na een tijdje namelijk dood en dat zie je als eerste bij de punten. Deze worden droog en splijten. Hierdoor wordt jouw kapsel er niet mooier op. Daarnaast groeit je haar ook sneller wanneer het net geknipt is.

Door wie laat je het afknippen?

En door wie laat je jouw haar eigenlijk afknippen? Het is natuurlijk niet verstandig om dit zelf te doen. Hiermee loop je het risico dat je het scheef knipt. Laat je dode punten daarom door een professionele kapper knippen. Of door iemand die een kappersopleiding doet. Tussen een student en een kapper is in principe geen verschil wat betreft resultaat. Bij de student duurt het alleen iets langer voordat je klaar bent. Het grote voordeel hiervan is dat je laten knippen door een student gratis is. Wil jij je haar dus laten groeien? Dan weet je nu wat je daarvoor moet doen.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.