Leave-in producten: Wat zijn dat?

Leave-in producten: Wat zijn dat?

Een leave-in product is in feite een conditioner die je na gebruik niet uit je haar hoeft te wassen. Het werkt wel hetzelfde als conditioners die wel uitgespoeld moeten worden. Nadat je haar gewassen is met shampoo, staan de haarschubbetjes wijd open. Met een beetje conditioner wordt je haar goed gevoed en wordt het beschermd tegen weersinvloeden en stof en vuil. Het haar voelt weer glad en zacht aan. Maar we raden wel aan, om er spaarzaam mee om te gaan, want een teveel aan product laat je haar er al snel vettig en ongewassen uitzien.

Welke leave-in producten zijn er zoal?

Leave-in producten zijn in verschillende vormen verkrijgbaar en we gaan ze in deze blog bespreken:

  • Leave-in crème: ooral voor mensen met dik haar dat nogal pluist is de crème leave-in een aanrader en ideaal. Hij verzwaart het haar iets zodat het steiler gaat hangen en ook minder pluizig wordt.

Gebruik de crème op handdoekdroog haar nadat je het gewassen hebt. Wees zuinig in het gebruik zodat je geen slierten haar krijgt. Er kan altijd nog een beetje bij!

Verdeel de crème goed over je haar vanaf de haarpunten eerst en dan naar boven langs de lengte van je haar naar de aanzet. Haarpunten hebben meer verzorging nodig. Smeer niet teveel op je hoofdhuid, want dan krijg je vettig uitziend haar.

Laat je haar drogen aan de lucht of föhn het droog.

  • Leave-in olie: Deze olie creëert op dof haar een mooie glans. Hij verzorgt vooral droog haar en geeft beduidend meer bescherming tegen invloeden van buitenaf dan een crème leave-in.

Deze olie leave-in helpt ook tegen pluizend haar. Hij verzwaart het haar en krullen behouden hun veerkracht.

Gebruik hem op handdoekdroog haar en wees extra zuinig in het gebruik. Je haar zal er dan niet te vettig uitzien. Kneed de leave-in olie vooral in de haarpunten en werk dan vervolgens naar de lengte van het haar omhoog.

Vervolgens droog je je lokken zoals je gewend bent. Er kunnen gewoon stylingproducten overheen gebruikt worden, zoals hittebeschermers.

  • Leave-in Serum: Serums zijn meestal meer vettig en ze maken het haar extra glanzend en heerlijk zacht. Ze sluiten de haarschubben goed af en verzorgen een beschermend laagje om iedere haar heen.

 

Ondanks dat de meeste mensen denken dat serums erg voedzaam zijn voor het haar, is dat toch niet zo. Serums geven meestal niet de extra verzorging die crèmes en oliën wel bieden.

Serums kunnen echter op zowel handdoekdroog als op droog haar gebruikt worden.

 

Het is prima om het serum al aan te brengen in je lokken, vóórdat je het gaat drogen. Begin ook hier met de haarpunten en werk dan omhoog langs de lengte van je haar.

Wees ook hier spaarzaam in het gebruik zodat je niet na gebruik met een vet kapsel rondloopt. Breng het niet aan op de hoofdhuid, want je haar zal slap gaan hangen en er juist onverzorgd uit gaan zien.