Leren invlechten bij jezelf

Leren invlechten bij jezelf

Een goed ingevlochten vlecht is mooi om te zien en blijft ook netjes zitten gedurende de dag. Je hebt geen last van losse haren in je gezicht en goed verzorgd haar in een mooie vlecht staat erg vrouwelijk en modieus! Maar om je haar op de juiste manier in te vlechten blijkt toch wel een klus, zeker als je dit nog nooit eerder hebt gedaan. Vraag jij je nooit af, hoe al die handige hairstylisten dat telkens weer zo perfect voor elkaar krijgen? Daarom geven we je in deze blog enkele nuttige tips, zodat jij er ook handig in kunt worden!

Invlechten als beginner

Allereerst: je kunt legio haartutorials vinden waarin het vlechten duidelijk, stap voor stap uitgelegd wordt. Laten we gewoon maar bij het begin beginnen! Heb je een flinke bos met haar? Oefen dan eerst eens op de helft van je haar! Als je in wilt vlechten, pak dan een plukje haar boven op je hoofd. Deze pluk moet ongeveer 6-7 centimeter zijn. Verdeel deze haarpluk in drie delen. Maak het begin van een gewone vlecht en neem er steeds vanaf de zijkant een plukje haar bij. Als je een grote invlecht wilt, moet je bredere plukjes haar oppakken. Zorg ervoor dat je alle haren meneemt, zeker aan het einde van de invlecht.

Als je eenmaal goed kunt invlechten, mag je jezelf een schouderklopje geven! Probeer dan ook eens een visgraatvlecht.

Perfectie is absoluut niet nodig

Je invlecht hoeft absoluut niet te perfect te zijn! Het kan juist heel charmant staan als de vlecht wat slordig is. Nonchalance geeft een heel volwassen effect aan je look. Bovendien is het supertrendy!

Oefen je vlechttechnieken

Je zult het invlechten niet meteen onder de knie hebben. Iedereen moet oefenen om deze vlechttechnieken aan te leren. Je zult je handen en je vingers moeten leren coördineren, en daar gaat nou eenmaal tijd in zitten. Ons advies: Zet een lekker muziekje op of luister naar je favoriete radiozender en ga dan lekker oefenen!

Vlecht niet in als je haar net gewassen is

Het is een stuk moeilijjker om schoon, zacht haar in te vlechten dan haar dat bijna aan een wasbeurt toe is. Als je haar ietsje vetter is, heeeft het meer structuur. En dat helpt enorm om je vlecht beter in model te houden. Vlecht dus eigenlijk alleen ‘second day hair’. Als je toch pas gewassen haar in wilt vlechten? Doe er dan wat salt spray op om je haar meer structuur te geven.

Het vlechten van laagjes-haar

Zelfs haar dat in laagjes is geknipt, kan gevlochten worden! Alleen zul je dan zien dat het resultaat ietsje anders zal zijn. Er zullen natuurlijk hier en daar plukjes uit je vlecht steken! Je kunt dit wel minder maken, door je haar te vlechten als het nog vochtig is. Dat voorkomt voor een deel het uitsteken van al die plukjes haar. Spray dan daarna nog wat hairspray voor extra stevigheid en klaar is kees! De spray zal al die lastige plukjes onder controle houden.