Maak van je bad hair day een great hair day!

Je hebt meer dan genoeg haarverzorgingsproducten in huis én je gaat trouw naar je hairstylist om je look keurig in model te houden. En tóch doet je haar niet iedere dag, wat jij wilt! Super vervelend om zo overvallen te worden door een bad hair day. Daarom gaan we je handige tips geven om van je bad hair een netjes in model blijvende coupe te maken.

Waarom heb je een bad hair day?

Als je lokken besloten hebben, dat ze vandaag lekker niet gaan luisteren naar wat jij wilt….wat moet je dan doen? Waarsschijnlijk heeft het te maken, met wat je de dag ervoor hebt gedaan. Ben je gaan slapen met nat haar na het douchen? Dat kan een reden zijn, dat je haar de volgende ochtend één grote pluizenbol is. Het kan ook, dat je de vorige dag veel stylingproducten hebt gebruikt in je haar. Vervolgens heb je die er ’s avonds niet uitgeborsteld en ben je zo je bed ingedoken. Misschien heb je een shampoo gebruikt die niet afgestemd is op jouw haartype. Of teveel conditioner in je lokken gedaan. Allemaal redenen waarom jouw haar de volgende ochtend weerbarstig is! Gebruik daarom de juiste shampoo en conditioner.

Daarmee bedoelen we dat je een shampoo voor droog haar moet gebruiken, als je droog haar hebt. Zo zijn er shampoos voor vettig haar, voor gekleurd haar (om de kleur te behouden) of shampoos voor mensen met een gevoelige hoofdhuid.

Je haar verandert van structuur met de jaren

De veranderingen aan je haar ontstaan bijvoorbeeld onder invloed van je hormonen. Misschien had je een paar jaar geleden nog droog haar. Als dat nu ineens niet meer het geval is, wordt het tijd om eens naar een passende shampoo en conditioner te gaan kijken. Zeg je huidige shampoo regime maar gedag en vervang hem door producten, die nu beter op jouw lokken zijn afgestemd. Zo’n update van je haarroutine kan je veel voordeel opleveren!

Misschien komen je haarproblemen van binnenuit. Denk hierbij aan je hormonen, stress, eetgewoonten, nachtrust of andere ‘kop’-zorgen.

Hoe kom je van je bad hair day af?

Ga er op een positieve manier mee om, en maak van deze dag een good hair day. Hier volgen enkele handige tips:

  • Heb je middellang haar? Verander die pluizebol in een vlotte messy bun op je hoofd. Het enige dat je hiervoor hebt, is een elastiekje, een paar schuifspeldjes en wat glans haarspray.
  • Vlecht je haar in een visgraatvlecht of een waterfall braid. Weg bad hair day!
  • Pak je haar samen en maak een hoge paardestaart. Nu pak je een donut (geen snack donut maar eentje voor je haar!) en maak hiermee een nette knot. Met behulp van een paar schuifjes en een fixatie hairspray zit je kapsel weer helemaal pikobello!
  • Een sjaaltje in je lokken kan die look enorm verbeteren. Je onwillige lokken worden zo getemd en jij kan weer keurig voor de dag komen.
  • Wees eens lief voor jezelf en laadt je batterij op met een ik-dagje. Chill, ladies!