Maandag dip

Maandag dip

En ja hoor! Daar is ie weer. De maandag dip. Geloof het maar, iedereen heeft er wel eens last van. Het begin van de nieuwe werkweek. Na een gezellig weekend, lekker uit eten geweest met vrienden of familie. En natuurlijk heerlijk uitgeslapen! Dan is die maandag weer de eerste dag van de hele week werken. Hoe kan je nou die sombere gedachten en die ‘geen zin’ routine doorbreken? Om dat te doen, raden we je de volgende ochtendrituelen van harte aan. Zo begin je de week met frisse moed en ga je vrolijk de deur uit naar je werk of naar school.

Wekker ver van je bed!

Zolang die wekker vlak naast je bed staat, blijf je natuurlijk op die snooze-knop drukken! Voorkom dat en zet ‘em buiten handbereik. Want als de wekker blijft afgaan, moet je wel je bed uit om hem uit te zetten. En nu je toch al uit bed bent…. Ben je meteen goed wakker!

Raam en gordijnen open

Zodra je wekker afgaat, stap je dus uit bed. Doe meteen de gordijnen van je slaapkamer open en laat het daglicht heerlijk je kamer in schijnen. Want het is echt waar! Van licht krijg je meer energie. Bovendien is het heel belangrijk om lekker de frisse lucht je kamer binnen te laten. Gooi dus maar je raam open en adem al die frisse lucht even diep in!

Vaste gewoontes

Een vaste routine iedere ochtend zorgt voor rust in je hoofd. Sta elke dag op dezelfde tijd op,  zorg voor een goed ontbijtje. Het zijn juist die vaste gewoontes die voor ontspanning zorgen. Waardoor je nog wat tijd hebt om bijvoorbeeld nog even naar het nieuws te kijken. Ben je niet zo geïnteresseerd in het dagelijkse nieuws? Zet dan een lekker muziekje op. Zing maar lekker mee en begin je dag swingend.

Goed ontbijt

En over dat ontbijt gesproken; Kies voor een ontbijt dat voedzaam is, goed vult en waardoor je gedurende de ochtend niet verlangt naar allerlei snacks. Denk aan volkoren producten in combinatie met vers fruit, en zuivel. Melk, yoghurt en kaas. Lekker en gezond!

Hou vast aan dezelfde gewoontes

Door steevast elke ochtend op dezelfde manier wakker te worden en op te staan, went je lichaam al snel aan die routine. En het is juist die manier van leven die je vlot aan je dag helpt te beginnen. Slaperig de deur uitgaan is ongezond. Als je zonder haast en met een goed ontbijt achter de kiezen naar het werk of school gaat, zul je merken dat je beter presteert. Dus de voordelen zijn duidelijk.

Wees positief

Dit is een hele belangrijke! Wees positief. Uit negatieve gedachten komen negatieve acties. En mopperige praatjes en gezeur over de maandagochtend zullen nooit in je voordeel werken. Blijf optimistisch en bekijk de wereld eens met andere ogen. Zo zul je de dag fris en fruitig beginnen en ook je collega’s op een positieve manier gaan beïnvloeden.

Hobby

Denk er eens aan om een leuke bezigheid te kiezen, al is het maar een paar uurtjes per week. Sporten, creatief bezig zijn, lezen. Maak die tijd vrij voor jezelf! Toch ook iets om naar uit te kijken.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.