Mag een hondentrimmer mensen knippen?

zwart klein hondje hondentrimmer

Het verschil tussen een hondentrimmer en een kapper

Kappers en hondentrimmers doen in principe hetzelfde werk toch? Waarom mag een hondentrimmer dan geen mensen knippen? En waarom mag een gewone kapper jouw hond dan niet bewerken? Je zou zo zeggen dat alleen de cliëntelle anders is, maar niets is minder waar! Er zijn namelijk een aantal goede redenen waarom trimsalons en kapsalons hun personeel liever niet op elkaars werkvloer zouden zien. De grootste verschillen zitten wat dat betreft in de manier van knippen. Maar wat als mensen in deze twee beroepen wel van functie zouden wisselen? Dat zal hieronder verder worden beschreven.

Waar een hondentrimmer goed in is

Trimmers van huisdieren zijn standaard erg geduldig. Dit is de voornaamste reden dat zij drukke honden die je met alles kan afleiden mogen knippen. Zij kunnen makkelijker omgaan met deze beweeglijke beestjes en zijn dus ook voorzichtiger met dieren die niet van kammen en knippen houden. Mensen kun je namelijk zeggen dat zij hun hoofd in een andere houding moeten plaatsen. Dit is helaas niet mogelijk bij honden. Nou ja, het kan wel, alleen is het maar de vraag of hier ook een reactie op komt. Daarnaast kunnen zij ook het beste vormpjes knippen in de vacht van bijvoorbeeld poedels.

Waar een kapper goed in is

Kappers doen aan de andere kant meer dan alleen knippen. Een hond verf je de vacht niet zo gemakkelijk van. En als je het toch probeert krijg je waarschijnlijk een boze eigenaar op de stoep te staan. Ook zetten kappers vaak permanentjes, highlights, balayages en nog veel meer. Nee, het is echt beter om kappers en trimmers hun eigen werk uit te laten oefenen. Maar voor wie toch razend benieuwd zou zijn naar het rollenspel scenario…

Wat als deze twee van baan zouden wisselen?

Om te beginnen zou een kapper heel erg gestrest raken van de drukke klanten die in de salon zouden komen. Tenzij deze al kinderkapper zou zijn. In dat geval kan de kapper al iets beter overweg met honden. Een hondentrimmer kan daarnaast in de kapsalon niet veel meer dan puntjes knippen. Als deze in niet veel meer gespecialiseerd is dan dat en een poedel model tenminste. Maar voor de rest van de dag zal een trimmer zich nog best kunnen gaan vervelen. Dus, even kort samengevat, mensen die in trimsalons en kapsalons werken kunnen veel beter op hun eigen plekje blijven staan.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.