Voor wie is deze opleiding bedoeld?

De Masterclass Barbier is bedoeld voor iedereen die onze barbier allround opleiding of de barbier gevorderde opleiding met succes hebben afgerond. Ben je al werkzaam als herenkapper en kan je aantonen dat je minimaal 5 jaar ervaring hebt dan kom je ook in aanmerking voor deze Masterclass Barbier. Deze ervaring is een vereiste voor deelname aan de Masterclass Barbier opleiding, omdat we samen je skills naar het hoogste niveau gaan tillen. Dat betekend dat je bij het succesvol afronden van deze erkende beroepsopleiding het best haalbare resultaat neer kan zetten.

Hoe lang duurt de opleiding?

De Masterclass Barbier opleiding duurt 7 lessen van 2.5 uur die je elk moment kan beginnen.

Wat ga je leren

Professionele fadetechnieken

Faden, ook wel opscheren genoemd is een van de belangrijkste onderdelen van het barbervak. De meest ervaren (heren)kapper heeft de grootste moeite met het neerzetten van een strakke fade. Tijdens deze masterclass gaan wij jou leren hoe je echt een strakke fade/overloop neer moet zetten.

Next level cleanshave

Behalve een super glad resultaat behalen is het ook belangrijk om rekening te houden met de beleving van de klant. Tijdens deze masterclass gaan we jou leren hoe jij net als een ervaren barber de verwachtingen van de klant kan overtreffen.

Verfijnde knip-, en opkniptechnieken

Als barber zal je heel veel te maken hebben met kapsels waarbij de zijkanten opgeschoren zijn en het haar bovenop langer is. Hierdoor is het extra belangrijk dat het haar goed opgeknipt wordt. Uiteraard moet je ook in staat zijn om het zelfde voortreffelijke resultaat neer te zetten met een gedekt of lang haar herenkapsel.

Huid-, en haaranalyse

Niet elke klant is hetzelfde en kan dus ook niet op dezelfde manier behandeld worden. Vraagstukken zoals; “hoe behandel je een klant met een gevoelige huid en een zware baardgroei” of “met welke shampoo was je een klant met een droge hoofdhuid of met roos”, komen tijdens deze opleiding aanbod. Welke vragen stel je een klant en hoe stel je de juiste diagnose.

Stylen van diverse barber kapsels

Het barbervak is een zeer dynamisch en innovatief vakgebied. Als Master barber dien je continu op de hoogte te zijn van de laatste trends en ontwikkelingen. Elke klant moet jouw barbershop binnen kunnen lopen en elke willekeurige foto aan kunnen wijzen, dus ook over twee jaar als er weer volledig nieuwe looks zijn. Wij gaan je alle stylingtechnieken leren die je nodig hebt om óók in de toekomst aan de verwachtingen van al je klant te kunnen voldoen.

Advanced wellness

In een echte vintage barbershop hoort behalve de baard en haarbehandeling ook een aanbod aan wellnessbehandelingen. Je kan daarbij denken aan blackmask-, scrub-, en waxbehandelingen, stoombehandelingen met of zonder koude en warme handdoeken, gezichtsmassage en naverzorging van de gezichtshuid. Dit zal jou als Masterbarber onderscheiden van alle andere barbers.

Strakke contouren

Als je kapsel helemaal klaar is kun je het nog afwerken door de contouren super strak af te werken. Met deze techniek ga je next level kapsels creëren.

Lestijden

De lestijden zijn elke maandag tot en met vrijdag op de onderstaande tijden:

 • 10:15 – 12:45u
 • 12:45 – 15:15u
 • 15:15 – 17:45u
 • 18:15 – 20:45u (m.u.v. vrijdagavond)

Wil je graag meerdere lessen per week volgen, dan kan dat. Na jouw inschrijving plan je met school jouw lesrooster in.

Hoe werkt het modellenpakket?

Voor alle barber opleidingen bieden wij twee opties aan.

Optie 1: Wij regelen de modellen voor jou. Tijdens de opleiding zijn de modellen voor je modeltrainingen aanwezig op school.

Je hebt namelijk (bijna) elke les een model nodig om op te oefenen. Je leert het immers het beste door het in de praktijk zelf te doen. Dat kan soms best lastig zijn om elke keer een (geschikt) model te vinden. Gelukkig kunnen wij je daarbij helpen. Bij je inschrijving kun je de opleiding inclusief modellen aanvinken. In dat geval moet je alleen voor je examen een model te regelen.

Optie 2: Je regelt zelf je eigen modellen. Je dient dan (bijna) elke les zelf een model te regelen. Kan je een keer geen model vinden dan kan je die les inhalen op een ander moment. Je mag maximaal één les missen en kosteloos inhalen. Het is dus niet mogelijk om per les via ons te betalen voor een model.

 • 5-star Finale Cortless Shaver | Wahl
 • Exclusieve barberschaar (t.w.v €189,95) 6,5 óf 7 inch 
  (keuze uit blauw, zwart of goud) | Hair Barber Products
 • Barberschort | Hair Barber Products
 • Shave gel | Gummy
 • Cologne | Gummy
 • Black mask | Gummy
 • Bloedstelper | Elegance
 • Professionele comedonenlepel
Master barbier materialen

De Masterclass Barbier kosten:

Lesgeld 7 lessen lesgeld: € 1090,-

Het lesgeld van deze cursus kun je tot €1000,- vergoed krijgen via het Stapbudget!

Materialenpakket €385,- (Deze kun je niet vergoed krijgen via Stapbudget)

Modellen (niet verplicht) zijn aanwezig op school

Betalen in 1,2,3,4 termijnen zonder extra kosten.

Het lesgeld van deze opleiding kun je vergoed krijgen via het Stapbudget!

Geïnteresseerd?

Schrijf je hier in