Meer kunnen op stageplekken

knippen in nat haar

Mbo stages, wat houden ze in?

Geen enkel onderwijsniveau laat studenten in het eerste jaar een stage volgen. Dit betekent echter niet dat dit niet in latere jaren hoeft. Meestal is het zo dat je in de laatste twee jaar van je opleiding een stage moet volgen. Hiermee doe je ervaring op voor in de praktijk. Dit is belangrijk, omdat je hoort te weten hoe het gaat in jouw toekomstige beroepsgroep wanneer je slaagt. Maar wat kan er eigenlijk allemaal misgaan op stageplekken? En hoe los je deze problemen precies op. Daarover kun je hieronder meer lezen.

Veelvoorkomende problemen op stageplekken

Bij gewone mbo opleidingen voor kappers leer je niet meteen hoe je haar kunt knippen. Deze leren je eerst hoe je haar verzorgt en hoe je rollers inzet. Bovendien duren deze opleidingen vier jaar. Je bent dus langer bezig met de opleiding voor je je met echte kapperspraktijken bezig mag houden. Tijdens je stage betekent dit vaak dat je niet veel meer kunt doen dan het vegen van de vloer en het aanraden van producten. Je haar laten krullen bij een kapsalon is namelijk niet meer zo populair als vijftig jaar geleden. Tegenwoordig doen mensen dit vaak alleen nog voor bruiloften.

Met Hair kun je meer

Hair kappersopleiding leert je meteen in het eerste jaar al hoe je iemands haar op de juiste manier knipt. Dek hierbij aan zowel het knippen van de puntjes als het kortwieken van langere kapsels. Zo kun je in het tweede en derde jaar veel meer doen tijdens je stage. Daarnaast duurt deze opleiding een jaar korter dan een normale mbo opleiding. Je kunt dus sneller en met meer capaciteiten je vakgebied in. En dat met een erkend diploma!

Zoeken naar stageplekken

Hair kappersopleiding helpt ook actief mee met het zoeken naar stageplekken. Denk hierbij als voorbeeld aan het prikbord bij de ingang. Hier kunnen verschillende instanties het melden wanneer zij op zoek zijn naar een stagiaire als jou. En je wil natuurlijk wel een stageplek die het beste past bij wat jij wil. Je hoeft ook niet per se in een kapsalon te eindigen wanneer je de opleiding volbrengt. Sommige studenten worden in plaats van kapper docent en gaan anderen aanleren wat zij geleerd hebben. Wij jij dus een goede stageplek en een baan in de kapperssector die perfect bij je past? En wil je daarvoor een erkende opleiding volgen? Schrijf je dan nu in bij Hair kappersopleiding.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.