Meer volume in je haar: yes!

volume

Wat meer volume in ons haar zou wel fijn zijn, voor de meeste mensen wel. Volume in het haar is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Gelukkig leiden vele wegen naar Rome, en wij gaan de routes erheen bespreken. Goede adviezen en handige tips. Lees gauw verder!

Verander je haarscheiding

Als je de scheiding altijd naar rechts draagt en je kamt je haar ineens naar links, reageren je haarwortels op die nieuwe dracht door omhoog te gaan staan. Met als gevolg meer volume!

Droog je haar aan de lucht

Niet alleen is het gezond voor je haar om zo aan de lucht op te drogen, het ziet er ook voller uit als het eenmaal droog is. Hittetools drogen je haar wel uit én ze kunnen het beschadigen. Zeker als je geen hittebeschermende spray gebruikt.

Föhn je haar ondersteboven

Door ondersteboven te föhnen droogt je haar ook goed bij de aanzet en krijg je meer volume. Want op deze manier geef je je haar een lift! Vergeet de hittebeschermer niet.

Maak krullen of golven in je lokken

Steil haar heeft altijd minder volume dan krullend of golvend haar. Gebruik producten die het haar laten krullen of desnoods een krultang. Je kan ook kiezen voor een meer zachte manier om krullen te creëren, door krulspelden of papillotten te gebruiken.

Touperen

Voor af en toe een keertje moet het kunnen, maar echt goed voor je haar is het niet! Door het te touperen(tegen de richting in kammen of borstelen, beginnend bij de aanzet) krijg je wel een volumeboost! Er zijn speciale toupeerborstels die je hiervoor kunt gebruiken.

Knippen

Zeker als je laagjes in je kapsel laat knippen, krijgt je haar meer volume. Bovendien wordt je haar gezonder, omdat alle dode punten verwijderd worden. Kies eens voor een laagjeskapsel en je zult resultaat zien!

Ook een wat korter kapsel kan meer volume geven, want hoe langer het haar hoe zwaarder én hoe sluiker het wordt.

Gebruik de juiste haarverzorgingsproducten

Je haar heeft verzorging nodig, maar let op dat je producten gebruikt, die passen bij jouw haartype. Droog haar, vet haar of een ander haartype. Maar overdrijf het niet, want een teveel aan product in je haar kan het verzwaren en zo een volume laten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Conditioner

  • Het gebruik van een conditioner is superbelangrijk, want de conditioner sluit de haarschubben weer na het wassen met shampoo. Denk er echter wel aan, om de conditioner door de haarlengte tot en met de haarpunten te gebruiken, maar NIET bij de aanzet van je haar. Anders wordt je haar alsnog futloos en hangt het er ingezakt bij als een bosje vettige slierten noedels.
  • Breng wat conditioner aan in de puntjes van je haar, was het dan met shampoo en breng dan opnieuw wat conditioner aan. Het resultaat zal minder zwaar haar en meer volume zijn!

Droogshampoo

Door af en toe tussen twee wasbeurten in droogshampoo te gebruiken, creëer je ook meer volume. Droogshampoo geeft je lokken meer textuur, grip én volume!