Met een trendy look naar het festival

Met een trendy look naar het festival

Het lijkt erop dat de beperkingen door corona bijna achter de rug zijn! Het zou dus heel goed kunnen dat er weer festivals en grote feesten los gaan barsten. Denk daarbij aan Tomorrowland, Mysteryland en de Lowlands. Mensen genieten daar van de buitenlucht, de muziek en de gezelligheid. En veel bezoekers van deze festivals doen dan extra hun best om iets bijzonders van hun uiterlijk te maken. Een speciale outfit of een apart kapsel misschien?

Welk feestkapsel zou jij leuk vinden?

Wat heb jij in gedachten? Misschien ben je niet zo supercreatief in het bedenken van nieuwe looks in je haar? We gaan enkele leuke ideetjes op een rijtje zetten, zodat jij ook helemaal ready bent voor het volgende festival.

Creatie met gevlochten haar

Als je zelf niet erg handig bent in het vlechten van je eigen haar, heb je misschien wel een vriendin die je wil helpen. Een ingevlochten vlecht of gewoon een vlecht achterover is hartstikke hip. En door de vlecht watlos te trekken, krijg je een heel leuk speels effect. Een beetje rommelig en je haar lijkt ook meteen voller. Als je zeker wilt weten dat je vlecht de hele dag in model blijft zitten, spray er dan wat droogshampoo in, vóórdat je begint te vlechten. De droogshampoo zorgt ervoor dat je gemakkelijker kunt vlechten en dat je vlecht steviger en beter blijft zitten.

Wat ook erg leuk is; Maak een paar kleine vlechtjes van de zijplukken en zet ze met een klein speldje vast. Vlecht je haar bijvoorbeeld schuin van links voor naar rechtsachter. Laat deze vlecht overgaan in een messy bun of in een staart. De mogelijkheden zijn eindeloos. Waar het vooral om gaat, is dat je tijdens het dansen geen last hebt van warme, irritante plukjes in je gezicht of in je nek.

Het leukste is het, als je de vlechten versiert met gekleurde elastiekjes of glitters. Ook nepbloemetjes kunnen heel gaaf staan!

Een festival bun

Door een knot of zelfs meerdere knotjes te maken in je haar, krijg je een gemakkelijke look, waarbij je haar je niet in de weg zal zitten. Maak er een lekkere rommelige bun van, en trek er verschillende plukken uit.

Zo’n messy bun hoeft helemaal niet keurig netjes gestyled te zijn! Hoe slordiger en nonchalanter, hoe leuker en speelser je kapsel eruit zal zien. Als je erg slap en dun haar hebt, is er nog geen man overboord! Breng wat haarlak of droogshampoo aan en je haar zal er wat stroever van worden. Je spuit het bij de aanzet van je haar, bij je hoofdhuid dus. Nu heb je meer stevigheid gecreëerd en zal je knot niet zo snel inzakken!

Ben je graag creatief?

Verzier je kapsel dan met allerlei haaraccessoires. Glitterspeldjes, bloemetjes en vrolijk gekleurde haarlinten en elastieken, crunchy’s en haarklemmen. Zelfs als je liever met los haar naar het feest gaat en je doet er wat leuke speldjes in, zie je er ook al top uit! Gebruik zeker op de warme dagen geen echte bloemen!