Mijn eerste gekke haarstijl

blond meisje met lange vlecht

De blogger spreekt over een gekke haarstijl

Het gebeurt niet vaak dat een blogger vanuit de eerste persoon spreekt, maar voor deze blog moet het kunnen. Hoi, Ik ben Maureen en ik ga vertellen over mijn eerste gekke haarstijl. Als blogger voor een kappersopleiding, is het logisch dat je het een en ander van haar af weet. Daarnaast is het ook wel een must om geïnteresseerd te zijn in haar. Over de jaren heen heb ik erg veel gedaan met mijn eigen haar. Ik heb het ingevlochten, opgestoken, ik heb het wel op een miljoen verschillende manieren gekruld… Maar ik heb er eigenlijk nooit iets heel geks mee gedaan. Tot ik negen maanden terug besloot te gaan kijken of ik mijn donkerbruine haar wit kon krijgen.

Inspriratie uit fictie

De inspiratie voor dit idee komt eigenlijk van meerdere fictionele personages. Het eerste verlangen om mijn haar wit te verven kwam door het kijken van Game of Thrones. Nadat de serie eidigde ben ik begonnen met het cosplayen van de beruchte Daenerys Targaryen. Voor wie het niet weet, cosplay is wanneer je je verkleed als een personage en doet alsof je een model bent. Alleen is het een complete verschrikking om met een pruik te werken. Daarom ben ik eerst bij mijn reguliere kapper gaan kijken of deze mijn eigen haar konden bleken.

De eerste echte gekke haarstijl

Omdat ik mijn haar al vaker ginger geverfd had, was ik niet bang om het te laten verven. Natuurlijk kun je als jonge vrouw nog steeds natuurlijk rood haar hebben, dus was dat geen echte gekke haarstijl. Helaas kon mijn kapper er niet veel aan doen, uit angst dat mijn haar helemaal dood ging. Ik wilde mijn lengte niet verliezen aan dood haar, dus besloot ik het maar niet te bleken. Het eerste plan was uiteindelijk om het weer van bruin naar rood te verven. Daarna moest het van rood naar blond gaan en uiteindelijk van blond naar wit.

De reis van donker naar licht

Dat plan zou me ongeveer een jaar of twee, heel veel spijt en heel veel geld kosten. Hierom ging ik kijken naar andere opties. Ik vond uiteindelijk een salon die met olaplex werkte. Bij deze salon heb ik mijn haar weer naar mijn natuurlijke bruintint laten verven. Vervolgens heb ik drie maanden later een balayage in laten zetten. Vorige maand heb ik mijn tweede olaplex behandeling ondergaan en mijn haar wit laten verven. Het resultaat was ronduit teleurstellend. De ontkleuring was er namelijk veel te laat uitgehaald. Zelfs olaplex kon dus niet meer voorkomen dat mijn haar afbrak. En het was nog niet eens wit! Ik had waarschijnlijk ook voor een salon die met Fiber Fix van Fanola werkt kunnen kiezen.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.