Naar de kapper in coronatijd

Blanke vrouw kijkt naar camera met mondmasker op

Ik wil echt naar de kapper!

Door de coronatijd loop ik echt al maanden op een houtje te bijten! Ik kijk in de spiegel en ik zie een wilde bos met haar. En een uitgroei van heb ik jou daar. Oei! Maar toch kriebelt er een onderbuikgevoel. Zou ik het nou wel doen of niet? Dan kijk ik weer in die spiegel en mijn besluit staat vast. Ik ga bellen om een afspraak bij de kapper te maken.

Vriendelijke receptioniste

Ik heb dus besloten dat ik het ga doen. Ik bel en er wordt opgenomen. Een vriendelijke stem zegt: ”Met Hair Kappersopleiding, goedemiddag”. Ik geef aan dat ik graag een afspraak wil maken om mijn haar te laten doen. “Jazeker, dat kan mevrouw. Wat wilt u precies laten doen?”  “Ik wil mijn haar laten knippen en kleuren”, zeg ik. En dan vraag ik haar of ik me zorgen moet maken over corona. Ze lacht vriendelijk en vertelt me, dat er maatregelen zijn genomen in de salon. “Het is in onze salon verplicht, dat alle hairstylisten een mondkapje dragen. Alle apparaten en stoelen worden constant gedesinfecteerd. De veiligheid en die van onze klanten staat voorop, mevrouw. Maakt u zich alstublieft geen zorgen!” Ik informeer gelijk naar de prijzen van de behandeling en ze vertelt me precies wat het gaat kosten. Nou, dat zijn redelijke prijzen! Ook vertelt ze me dat ik behandeld zal worden door een leerling van de opleiding, onder toezicht van een docent. Ik maak een afspraak voor de volgende dag.

De volgende dag

Als ik aankom bij Hair Kappersopleiding wordt ik heel vriendelijk ontvangen door de receptioniste, die een mondkapje draagt. Ik ben iets te vroeg maar voel me meteen op mijn gemak. Ze biedt me een kopje koffie aan, terwijl ik even wacht. Ik vind het prettig, dat de koffie deze keer niet in een porseleinen mokje zit, maar in een wegwerpbekertje. Ze legt me uit, dat dit voor de veiligheid is in verband met corona. De stoelen in de wachtruimte bij de receptie staan ruim uit elkaar, ook dat is dus goed geregeld.

In de salon

Eén van de kapsters (met mondkapje op) komt me halen en neemt me mee naar de salon. Er is telkens één lege stoel en dan een stoel bezet. Ik ben nu inmiddels al mijn twijfels kwijt. Ik bespreek hoe ik mijn haar wil hebben gekleurd en geknipt en ik laat de kapster verder haar werk doen. Na de behandeling geniet ik nog even na. Na een paar uurtjes voel ik me weer helemaal de oude. Mijn geluk kan niet op! Zo blij dat ik toch mijn haar heb laten doen. Ik betaal bij de receptie en ik fiets helemaal tevreden weer naar huis. Het voelde veilig en ik heb absoluut geen twijfel gehad aan mijn veiligheid binnen in de salon. Ik kan het iedereen aanraden!

Een leuk weetje

Vette haren krijg je zeker niet door je haar te vaak te wassen. Maar wel omdat je je hoofdhuid te stevig masseert, waardoor je de talgklieren activeert om meer talg te produceren. En daar wordt je haar vet van.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.