Naar de kapper met corona?!

illustratie van corona wereldbol

Wat is corona?

Het corona virus is een variant op het griepvirus dat tussen de normale griep en SARS in zit. Symptomen zijn onder andere hoesten, hoofdpijn, vermoeidheid en druk op de longen. Het is een zeer besmettelijk virus en daarom zijn alle kappers nu sinds een paar weken gesloten. Veel mensen hebben weinig tot geen last van het virus, hoewel het nog wel dodelijk kan zijn. Meer dan 3000 Nederlandse mensen zijn namelijk al in het ziekenhuis opgenomen vanwege dit virus. Wees dus maar blij dat je afspraak bij de kapper gecanceld is.

Elke kapper gesloten

Minister president Rutte heeft naast de restaurants ook een oproep gedaan aan alle andere contactberoepen om zaken direct te sluiten. Dit betekent dat tattoo artists, nagelstudio’s en kappers de komende tijd niet meer werkzaam zijn in Nederland. Onder andere veel tattoo shops en kappers hebben vrijwillig hun duren gesloten, voor deze maatregelen er officieel waren. Over hoe lang dit nog zal duren is nog geen duidelijkheid. Wat er nog wel achter de schermen gebeurt is dat kappers hard werken om jouw afspraken te verzetten. Het liefst naar een zo vroeg mogelijk tijdstip. Maar omdat alle klanten van elke salon een nieuwe afspraak nodig hebben, kan het zijn dat niet iedereen even snel aan de beurt is.

Producten aan de deur ophalen

Voor de klanten die geen afspraak nodig hadden, maar wel producten, doen veel kappers no iets slims. Producten als shampoo, crèmespoeling, haarmaskers en leave-in spray kun je nu aan de deur ophalen. Dit werkt heel simpel. Jij belt voor je producten, een medewerker zet dit klaar en jij haalt het op anderhalve meter afstand op. Betalen voor deze producten gaat ook heel gemakkelijk. Namelijk gewoon contactloos via de pinautomaat. Dit betekent nog niet dat er een oplossing is voor het verven.

Kijk uit voor geldhappers tijdens de corona periode

Tenminste, niet een die je van de kapper gaat krijgen. Is dit wel het geval, dan wordt je waarschijnlijk opgelicht. Een niet nader te noemen salon uit Rotterdam biedt bijvoorbeeld “natuurlijke haarverf” aan voor zo’n 20 euro. Iedereen weet dat dit soort haarverf duurder is, wanneer het een kwaliteitsproduct is. Hoogstwaarschijnlijk is het dus gewoon haarverf met ammoniak wat men je in dat geval wil aansmeren. Daarom is het wat dat betreft beter om je haar met een doosje van de drogist te verven. Dan haal je het zelfde product voor dezelfde of zelfs een lagere prijs in huis. We weten als kappers dat dit niet ideaal is, maar het kan tijdens de corona periode even niet anders.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.