Nu de kappers weer open mogen

haar drogen met rollers

Eindelijk weer naar de kapper

Minister President Rutte heeft verklaard dat op 11 mei 2020 de kapsalons van Nederland weer open mogen. Dit houdt een aantal dingen in. Om te beginnen mogen kappers weer aan het werk, waar zij erg blij om zijn. Daarnaast zijn er nog steeds regels die je voor je eigen en de veiligheid van anderen moet volgen. Bovendien heeft jouw kapper niet stilgezeten. En tot slot is er een goede verklaring voor de drukte die je misschien al wel ervaren hebt. Dit alles zal hieronder verder worden beschreven.

De nieuwe huisregels van jouw kapsalon

Als eerste heeft elke salon nieuwe huisregels. Dit zijn wettelijke regels om ervoor te zorgen dat jij geen corona krijgt naar aanleiding van je afspraak. Deze regels houden vooral in dat je alleen moet komen en het liefst een mondkapje draagt. Daarnaast is het verstandig je afspraak af te zeggen als je symptomen vertoont. Ook bij een diagnose of wanneer mensen in je directe omgeving ziek zijn, kun je je afspraak beter afzeggen. We weten dat dit allemaal erg hinderlijk is, maar het is nogmaals voor ieders veiligheid. Zie het zo. Liever later naar de kapper dan ziek zijn met mooi haar.

Wat deden kappers in de tussentijd?

Jouw kapper heeft nog best veel gedaan tijdens de lockdown. Deze heeft bijvoorbeeld alle afspraken die hiervoor al stonden moeten verzetten. En dat wel twee keer! Daar gaat nog best veel tijd in zitten. Daarnaast hebben veel salons color kits moeten voorbereiden voor mensen die zelf hun uitgroei bij wilde werken. Deze kon men dan in combinatie met alle producten die een kapper verkoopt afhalen. Dat, of je kon alleen producten afhalen. En dat is begrijpelijk wanneer je haar alleen goed reageert op shampoo van de kapper.

Drukte bij kappers na de lockdown

Veel kappers hebben het in het begin erg druk gehad toen zij weer open gingen. Logisch, wanneer alle afspraken verzet zijn. Gelukkig is die drukte bij veel salons ook alweer ingedamd. Maar bij sommige salons is dat helemaal niet zo. Veel salons hebben daarom nu een wachtrij. Deze wachtrij kon je je vaak al voor inschrijven op het moment dat aangekondigd werd dat de kappers weer open mochten. Wanneer dit niet zo was, zal je waarschijnlijk wel geduld moeten hebben gehad. Maar als het goed is, is dat het zeker wel waard geweest. We hopen nu in elk geval allemaal weer ons normale leventje op te kunnen pakken.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.