Op avontuur naar Egypte: Veilig of juist beter niet daarheen op vakantie ?

Avontuur Egypte

Op avontuur naar Egypte: Veilig of juist beter niet daarheen op vakantie ? 

De zomer is alweer in aantocht en we beginnen nu al na te denken over een vakantiebestemming. Is Egypte een veilig vakantieland? Of het veilig is om naar Egypte te reizen, kan variëren afhankelijk van de actuele situatie en de regio’s die je van plan bent te bezoeken. Egypte is wel een populaire vakantiebestemming en er worden veel toeristische gebieden als veilig beschouwd. Totnutoe…. 

Raadpleeg recente reisadviezen 

We raden zeker aan om eerst, voordat je dure vliegtickets gaat boeken, betrouwbare bronnen te raadplegen. Egypte heeft veel te bieden voor toeristen. Denk aan een bezoek aan de pyramides, de tempels langs de rivier de Nijl en duiken in de Rode Zee. Klinkt allemaal aantrekkelijk! Daarnaast zijn er talloze uitgaansmogelijkheden in de grote steden zoals Cairo. 

Egypte heeft een rijke cultuur en geschiedenis en er zijn tal van activiteiten en bezienswaardigheden om te bezoeken. 

Wordt de gemiddelde toerist in Egypte een oor aangenaaid? 

Net als in zoveel andere toeristische bestemmingen over de hele wereld zijn toeristen in Egypte vaak het doelwit van oplichterspraktijken of misleiding. Zeker gebeurt dit in de toeristische gebieden, maar ook daarbuiten.  

Nepgidsen: Je komt daar vaak nepgidsen tegen. Dit zijn mensen die zich voordoen als gidsen. Ze misleiden de toeristen door hen naar bepaalde winkels of attracties te brengen, waar ze dan een commissie ontvangen voor de aankopen welke de toeristen doen. Het is beter om gecertificeerde gidsen te gebruiken die zijn aanbevolen door betrouwbare bronnen. 

  1. Vals geld: Wees op je hoede voor vals geld! Vooral bij het omwisselen of het ontvangen van wisselgeld bij het betalen van goederen en diensten. Controleer biljetten die je terug ontvangt op echtheid voordat je ze accepteert. Het enge hiervan is, dat als jij per ongeluk verkregen vals geld uit wilt geven,  je in de gevangenis terecht kan komen voor de misdaad met vals geld shoppen. Hier staan gevangenisstraffen van jaren op! 
  1. Taxi-oplichting: Taxichauffeurs proberen regelmatig toeristen op te lichten, door lange afstanden om te rijden of simpelweg door een veel te hoge ritprijs te vragen. Spreek voordat je instapt een ritprijs af. Ook de taximeter kan bewerkt zijn of veel te snel afgesteld staan. 
  1. Overladen: Toeristen kunnen soms overladen worden voor goederen of diensten, zoals taxi’s, souvenirs of eten en drinken. Het is essentieel om de prijzen vooraf te controleren en te onderhandelen voordat je iets koopt of een dienst gebruikt. Verkopers van goederen kunnen op een best aggressieve manier, jou dwingen om spullen van ze af te nemen of ergens te eten. Toeristen voelen zich dan in een hoek gedreven en nemen gedwongen producten af. 

Vaak zitten lokale bewoners ook in het complot, als je ergens informeert naar een ‘betrouwbare’ gids, winkel of restaurant. Oppassen geblazen dus! 

Is het eten en drinken in Egypte wel veilig? 

Zolang je alleen gebotteld water uit een verzegelde fles drinkt, is het drinken van water veilig. Met eten moet je voorzichtig zijn. Eet geen streetfood! Hygiëne is bij de straatverkopers van Egypte ver te zoeken!