Op de verkeerde manier hairstylen: welke fouten worden het meest gemaakt?

Op de verkeerde manier hairstylen: welke fouten worden het meest gemaakt?

In deze blog zul je de meest gemaakte fouten kunnen vinden, die mensen maken als ze hun haar stylen. We praten over zowel een totaal verkeerd kapsel kiezen, als over fouten die mensen maken terwijl ze hun haar föhnen of behandelen met een krul-of styletang. Misschien lees je hier geen nieuwe info, maar voor anderen zal er veel interessante informatie te lezen zijn! So, here we go!

Het begint met dit:

Waarom zit je haar eigenlijk niet goed? Hoe komt het dat jouw kapsel van geen kanten staat? Ten eerste omdat je het verkeerde kapsel hebt, dat niet bij jouw gezichtsvorm past! Het is gewoon onverstandig om een foto van het internet mee te nemen naar de kapper en dan te eisen dat jij dát kapsel ook wilt! Het staat fantastisch bij die ander, maar het past niet bij jou.  Je moet er altijd op letten, dat je uitgekozen kapsel bij jouw persoonlijkheid past, bij je gezichtsvorm en bij jouw stijl. Misschien heb je hetzelfde kapsel al twintig of dertig jaar!

Welke gezichtsvorm heb jij?

Kijk goed in de spiegel naar jezelf en bepaal welke vorm jouw gezicht heeft. De meest voorkomende vormen zijn:

  • Ovaal
  • Rond
  • Langwerpig
  • Vierkant
  • Hartvormig

Bij een ovale vorm ( een gemakkelijke en ideale vorm) passen veel kapsels. Het meest ideaal is als je het haar uit je gezicht houdt, want zo komt de ovale vorm mooi uit.

Heb je een langwerpig gezicht? Dan staat een halflang of een kort kapsel het mooist. De korte lengte geeft het idee van breedte, wat je gezicht korter laat lijken.

Bij een rond gezicht staat een lengte die net onder de kin valt erg mooi. In laagjes geknipt zal het nog mooier maken.

In het geval van een vierkant gezicht zijn in laagjes geknipte kapsel erg mooi. Ook lang haar dat vanaf de kaak is opgeknipt, zal goed staan

Een hartvormig gezicht moet wat meer breedte krijgen bij de kin, om zo een ovale vorm effect te krijgen. Op kinlengte geknipt haar staat hier prachtig bij. Met wat slag of krul erin is het helemaal af.

Stylen als je haar droog is

Je haar zal snel verbranden en beschadigen als je het stylt terwijl het nog nat is. Niet doen, dus!

Hittebeschermer

Als je wilt voorkomen dat je haar hitteschade oploopt, gebruik dan een hittebeschermer tijdens het stylen. Better safe than sorry!

Gebruik de styletang niet op de heetste stand

Als je je hiitebron, zoals een föhn, krul-of styletang te heet gaat gebruiken zal je haar beschadigen. Zeker als je van nature dun haar hebt. Een volle krullenbos kan wat meer tegen de hitte. Hebben jullie dat filmpje ook gezien, van dat meisje die haar haar er letterlijk heeft afgebrand met de krultang? Dat overkomt je waarschijnlijk geen twee keer! Meestal vind je wel een temperatuur advies in de handleiding van het apparaat dat je gebruikt om je haar te stylen. Voor fijn,dun haar mag je niet boven de 180 graden uitgaan!