Opleiding Hairstylist Gevorderd (25 lessen)

Heb jij de opleiding Hairstylist Basis afgerond of ben jij al bekend met de basis technieken van het kappersvak? Volg dan ook Hairstylist voor gevorderden! In 25 lessen til jij je niveau nog net een stapje hoger. Je leert o.a. de verdieping en specialistische technieken van het kappersvak. 

Na het afronden van de opleiding Hairstylist Gevorderd krijg je het diploma Hairstylist Allround. Daarna kun je je niveau nog verder omhoog tillen door ook deel te nemen aan de opleiding Visagie Allround en/of Barbier Allround. Door de Hairstylist opleiding te combineren met een tweede opleiding vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt en ben je een echte Allrounder.

Praktijkgericht

De opleiding bestaat voor 95% uit praktijklessen. Een van de voordelen van deze opleiding is dat je direct aan het werk kan in een kapsalon of als zelfstandige in je eigen salon. De kosten van de opleiding heb je op deze manier snel terugverdiend.

Schrijd je nu in en ontvang GRATIS een materialenkoffer!

Het voordeel van onze opleidingen:

-Het hele jaar door starten wanneer jij dat wil

-Je kunt de opleiding versneld afronden

-Je krijgt een erkend diploma

-Zowel in de avond als overdag kun je les volgen

CRKBO geregistreerd

Het is goed om te weten dat Hair Kappersopleiding geregistreerd is bij het CRKBO. In dit centraal Register zijn alleen instellingen opgenomen die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor dit Beroepsonderwijs. Daarnaast zijn we ook een door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap (OCW) erkende opleiding. Dit geeft je de garantie dat je deel gaat nemen aan een kwalitatief hoogstaande opleiding.

Onze docenten komen allemaal uit het bedrijfsleven en zijn dus goed op de hoogte van de nieuwste trends en technieken.

Modellen

Geen één kappersopleiding in Nederland is te volgen zonder modellen. Uiteraard begin je de eerste lessen op een oefenhoofd. Ook later in ons lesprogramma keer je af en toe terug naar het oefenhoofd wanneer je bijvoorbeeld nieuwe technieken leert. In ons lesprogramma vind je per les/behandeling de modeleisen. Vind je het lastig om zelf modellen te regelen? Dan hebben wij op school een prikbord met modellen waar je contact mee kunt opnemen.

Versneld de opleiding volgen

Je kunt deze opleiding ook versneld volgen door meerdere lessen per dag of dagdelen per week les te volgen, Zowel overdag als in de avonduren kun je les volgen. Hieronder een overzicht van alle lesdagen en lestijden.

Elke maandag t/m vrijdag:

Ochtend: 09:30 tot 12:30 uur
Middag: 13:30 tot 16:30 uur
Avond: 18.30 tot 21.30 uur (met uitzondering van vrijdagavond)

Je kiest zelf hoeveel lessen je per dag of per week volgt. 

Start op elk gewenst moment

”Het hele jaar door is het mogelijk om te starten met de opleiding. We hanteren geen vaste startmomenten, je hoeft dus niet te wachten en je kunt altijd direct starten!”

 

Persoonsgerichte aanpak

Onze aanpak is persoonsgericht, dat wil zeggen dat je op je eigen niveau en tempo gaat leren en werken. De reden dat wij zo te werk gaan is omdat we mensen niet willen dwingen om een vast lesprogramma klassikaal af te werken. De een gaat immers sneller dan de ander. Natuurlijk behandelen we alle onderdelen die bij jouw opleiding horen, maar de een wil zich graag meer verdiepen in bijvoorbeeld: het heren-vak en de ander juist weer meer op knip- en kleurtechnieken. We leiden je dus op tot een professional maar we houden rekening met jouw ambities en wensen.

Leuke workshops

Tijdens je opleiding krijg je ook een Barbierstraining. Zo maak je kennis met wat de beautybranche en het kappersvak allemaal nog meer te bieden hebben. 

Telefonisch kun je een afspraak maken voor een intakegesprek. We houden intakegesprekken omdat we ons graag aan je voorstellen, maar vooral ook omdat we willen weten wat jouw verwachtingen en wensen zijn. Zo kunnen we je gericht en op maat gaan opleiden

Studiebelastinguren: 150

.Praktijkvakken: 

 • Snijden, effileren & slicen van lang en kort haar
 • Korte kapsels dames
 • Heren knippen, opscheren en trimmen
 • Folies & coupe soleil technieken
 • Kamstrepen in lang en kort haar
 • Highlight en lowlight technieken
 • Ontkleuren & blonderen
 • Balayage technieken
 • Styling en afwerking van kapsels
 • Creatief opsteken
 • Opsteken & vlechten, feest & bruidskapsels
 • Huid en haar analyse
 • Barbier Workshop
Theoretische modules:
 • Kleurenleer gevorderd:
  Diagnose, kleur keuze en adviseren
 • Het kappersvak, goed om te weten

Werkwijze

In het begin van je opleiding start je met trainingen op een oefenkop. Daarna starten de trainingen op jouw modellen. In overleg met jou gaan we daarna trainingen in de schoolsalon starten. Je gaat dan echte klanten behandelen onder toezicht van de docenten van Hair Kappersopleiding. Omdat Hair Kappersopleiding staat voor kwaliteit, geven wij al onze cursisten en leerlingen zoveel mogelijk praktijkervaring.

Stage mogelijkheden

Daarnaast is het een mogelijkheid om stage te lopen in een kapsalon. Dit is niet verplicht, maar wanneer jij er voor kiest om wel stage te lopen dan kan Hair Kappersopleiding je hier op voorbereiden en in begeleiden. Zo kan je naast je opleiding meer ervaring opdoen in het echte bedrijfsleven, wij gaan je hierin zoveel mogelijk helpen. We zorgen voor een stagecontract en we houden de kapsalon op de hoogte van je vorderingen.

Examen

Je opleiding sluit je af met 3 praktijkexamens. Na het succesvol afronden van de opleiding Hairstylist Gevorderd en het slagen voor de examens krijg je een officieel erkend diploma van Hair Kappersopleiding. Met dit diploma kun je aan het werk en/of mag je een eigen salon beginnen.

Schrijf je nu in en start direct!

Je kunt per direct starten en ontvangt van ons gratis een materialenkoffer.

De kosten:

Lesgeld opleiding Hairstylist Gevorderd: €1350,-

I.v.m. onze nieuwjaarsactie is het gevorderde materialenpakket t.w.v.: €275,- GRATIS inbegrepen!

Het lesgeld is inclusief €150,- modellentegoed.

Gespreid betalen in 1, 2, 3 of maximaal 4 termijnen is mogelijk, hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Je kunt deze optie aanvinken op je inschrijfformulier.

Geïnteresseerd?

Schrijf je hier in