Opleiding Hairstylist Gevorderden

De Opleiding Hairstylist Gevorderden van Hair Kappersopleiding is de perfecte aanvulling op de Opleiding Hairstylist. Of wanneer jij de basisvaardigheden van het kappersvak al beheerst. Je leert de verdieping en specialistische technieken van het kappersvak.

Kappersacademie Utrecht

Praktijkgericht

De opleiding bestaat voor 95% uit praktijklessen. Een van de voordelen van deze opleiding is dat je direct aan het werk kan in een kapsalon of als zelfstandige in je eigen salon. De kosten van de opleiding heb je op deze manier snel terugverdiend.

Wettelijk Erkende Beroepsopleiding

Het is goed om te weten dat Hair Kappersopleiding CRKBO erkend is. In dit centraal Register zijn alleen instellingen opgenomen die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor dit Beroepsonderwijs. Daarnaast zijn we ook een door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap (OCW) erkende opleiding. Dit geeft je de garantie dat je deel gaat nemen aan een kwalitatief hoogstaande opleiding.

Onze docenten komen allemaal uit het bedrijfsleven en zijn dus goed op de hoogte van de nieuwste trends en technieken.

trolley

Zomeractie!: GRATIS materialenkoffer t.w.v.  € 69,-  Schrijf je nu in voor 31 augustus voor onze Hairstylist opleiding en ontvang een gratis Materialenkoffer t.w.v. € 69,-

De Dagopleiding

De Opleiding Hairstylist Gevorderden van Hair Kappersopleiding bestaat uit 20 lesweken. Je krijgt dan een dag per week les van 10.00 tot 16.00. Daar ga je al snel starten met het behandelen van klanten. Wij zijn van mening dat de beste manier om het kappersvak echt te leren is door zoveel mogelijk praktijkervaring en salonervaring op te doen.

Laat je verder informeren tijdens onze open dagen, of op afspraak of tijdens een intakegesprek. Onze vaste lesdagen zijn maandag, woensdag, donderdag en/of vrijdag. Je kunt deze opleiding ook versneld volgen door 2 of 3 dagen per week les te volgen.

De Avondopleiding

Heb je overdag geen tijd om een opleiding te volgen omdat je werkt, druk bent met je kinderen of een studie volgt, dan is deze avondopleiding tot Hairstylist de perfecte optie. Je kan nu in de avonduren 1 of 2 x in de week alsnog de opleiding tot Hairstylist volgen. De avondopleiding is hetzelfde programma als de dagopleiding, maar dan 40 weken i.p.v. 20 weken. De lestijden in de avond zijn van 19:00 tot 21:30.

Start op elk gewenst moment

Het is het hele jaar door mogelijk om te starten met de opleiding.We hanteren geen vaste startmomenten, je hoeft dus niet te wachten en je kunt altijd direct starten!

Persoonsgerichte aanpak

Onze aanpak is persoonsgericht, dat wil zeggen dat je op je eigen niveau en tempo gaat leren en werken. De reden dat wij zo te werk gaan is omdat we mensen niet willen dwingen om een vast lesprogramma klassikaal af te werken. De een gaat immers sneller dan de ander. Natuurlijk behandelen we alle onderdelen die bij jouw opleiding horen, maar de een wil zich graag meer verdiepen in bv: het heren-vak en de ander juist weer meer op knip- en kleurtechnieken. We leiden je dus op tot een professional maar we houden rekening met jouw ambities en wensen.

Kapperscursus Utrecht

Leuke workshops

Tijdens je opleiding mag je ook meedoen tijdens een Barbierstraining en een Visagie workshop.  Zo maak je kennis met wat de beautybranche en het kappersvak allemaal nog meer te bieden hebben.

Via het contactformulier of telefonisch kun je een afspraak maken voor een intakegesprek. We houden intakegesprekken omdat we ons graag aan je voorstellen, maar vooral ook omdat we willen weten wat jouw verwachtingen en wensen zijn. Zo kunnen we je gericht en op maat gaan opleiden

Studiebelastinguren: 150

.Praktijkvakken: 95% van de opleiding

 • Snijden, effileren & slicen van lang en kort haar
 • Korte kapsels dames, nieuwe kniptechnieken
 • Heren knippen/snijden, opscheren en trimmen
 • Folies & coupe soleil technieken
 • Kamstrepen in lang en kort haar
 • Highlight en lowlight technieken
 • Ontkleuren & blonderen
 • Balayage technieken
 • Styling en afwerking van kapsels
 • Creatief opsteken
 • Opsteken & vlechten, feest & bruidskapsels
 • Huid en haar analyse
 • Make-up workshop
 • Barbier Workshop
Theoretische vakken: 5% van de opleiding
 • Diagnose, kleur keuze en adviseren
 • Sollicitatie training, cv bijwerken/maken
 • Portfolio maken

Werkwijze

In het begin van je opleiding start je met trainingen op een oefenkop. Daarna starten de trainingen op jouw modellen. In overleg met jou gaan we daarna trainingen in de schoolsalon starten. Je gaat dan echte klanten behandelen onder toezicht van de docenten van Hair Kappersopleiding. Omdat Hair Kappersopleiding staat voor kwaliteit, geven wij al onze cursisten en leerlingen zoveel mogelijk praktijkervaring.

Daarnaast is het een mogelijkheid om stage te lopen in een kapsalon. Dit is niet verplicht, maar wanneer jij er voor kiest om wel stage te lopen dan kan Hair Kappersopleiding je hier op voorbereiden en in begeleiden. Zo kan je naast je opleiding meer ervaring opdoen in het echte bedrijfsleven, wij gaan je hierin zoveel mogelijk helpen. We zorgen voor een stagecontract en we houden de kapsalon op de hoogte van je vorderingen.

Je opleiding sluit je af met praktijk examens. Na het succesvol afronden van de opleiding Hairstylist Gevorderden en het slagen voor de examens krijg je een erkend branchediploma van Hair Kappersopleiding. Met dit diploma kun je aan het werk en/of mag je een eigen salon beginnen.

Kosten

De Opleiding Hairstylist Gevorderden kost: €1795,-

Examenkosten: €190,-

*Materialen: €495,-

*Inbegrepen bij de materialenkosten zijn de kosten van alle producten en aanvullende materialen die je nodig hebt voor je opleiding en modeltrainingen. (Denk aan: Verf, blondering, spoeling, verzorgingsproducten, stylingsproducten, handdoeken, folie, handschoenen, etc). Je komt dus nooit voor onverwachte extra kosten te staan. Bij andere opleiders komen deze kosten er nog bij, dit kan oplopen tot het bijbetalen van duizenden extra euro’s.

Je ontvangt op je eerste lesdag jouw uitgebreide materialenpakket inclusief een professionele materialenkoffer, deze materialen zijn dan jouw eigendom.

Geen inschrijf- en administratiekosten!

Gespreid betalen is mogelijk, hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Je kunt deze optie aanvinken op je inschrijfformulier.

Geïnteresseerd?

Schrijf je hier in

Info Cursus hairstylist