Opleiding Hairstylist Gevorderd (20 lessen)

Heb jij de opleiding Hairstylist Basis afgerond of ben jij al bekend met de basis technieken van het kappersvak? Volg dan ook Hairstylist voor gevorderden! In 20 lessen til jij je niveau nog net een stapje hoger. Je leert o.a. de verdieping en specialistische technieken van het kappersvak. 

Praktijkgericht

De opleiding bestaat voor 95% uit praktijklessen. Een van de voordelen van deze opleiding is dat je direct aan het werk kan in een kapsalon of als zelfstandige in je eigen salon. De kosten van de opleiding heb je op deze manier snel terugverdiend.

CRKBO geregistreerd

Het is goed om te weten dat Hair Kappersopleiding geregistreerd is bij het CRKBO.
In dit centraal Register zijn alleen instellingen opgenomen die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor dit Beroepsonderwijs. Daarnaast zijn we ook een door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap (OCW) erkende opleiding. Dit geeft je de garantie dat je deel gaat nemen aan een kwalitatief hoogstaande opleiding.

Onze docenten komen allemaal uit het bedrijfsleven en zijn dus goed op de hoogte van de nieuwste trends en technieken.

Het kappersvak leren in de praktijk

De Opleiding Hairstylist Gevorderden van Hair Kappersopleiding bestaat uit 20 lessen. Geen lange theorielessen maar juist veel praktijklessen die gegeven worden in de schoolsalon. Daar ga je al snel starten met het behandelen van jouw klanten. Wij zijn van mening dat de beste manier om het kappersvak echt te leren is door zoveel mogelijk praktijkervaring en salonervaring op te doen.

Modellen

Geen één kappersopleiding in Nederland is te volgen zonder modellen. Uiteraard begin je de eerste lessen op een oefenhoofd. Ook later in ons lesprogramma keer je af en toe terug naar het oefenhoofd wanneer je bijvoorbeeld nieuwe technieken leert. Voor deze opleiding heb je minimaal 12 modellen nodig. In ons lesprogramma vind je per les/behandeling de modeleisen.Vind je het lastig om zelf modellen te regelen? Dan hebben wij op school een prikbord met modellen waar je contact mee kunt opnemen.

Les momenten

Laat je verder informeren tijdens onze open dagen, of op afspraak of tijdens een intakegesprek. Je kunt deze opleiding ook versneld volgen door meerdere dagdelen per week les te volgen, ook in de avonduren kun je les volgen. Hieronder een overzicht van alle lesdagen en lestijden.

Elke maandag t/m vrijdag:

Ochtend: 09:30 tot 12:30 uur
Middag: 13:30 tot 16:30 uur
Avond: 18.30 tot 21.30 uur (met uitzondering van vrijdagavond)

Je kiest zelf hoeveel lessen per dag/week je volgt. Op je eerste lesdag maken we samen een planning gebaseerd op jouw voorkeurstijden.

Start op elk gewenst moment

Het hele jaar door is het mogelijk om te starten met de opleiding. We hanteren geen vaste startmomenten, je hoeft dus niet te wachten en je kunt altijd direct starten!

Persoonsgerichte aanpak

Onze aanpak is persoonsgericht, dat wil zeggen dat je op je eigen niveau en tempo gaat leren en werken. De reden dat wij zo te werk gaan is omdat we mensen niet willen dwingen om een vast lesprogramma klassikaal af te werken. De een gaat immers sneller dan de ander. Natuurlijk behandelen we alle onderdelen die bij jouw opleiding horen, maar de een wil zich graag meer verdiepen in bijvoorbeeld: het heren-vak en de ander juist weer meer op knip- en kleurtechnieken. We leiden je dus op tot een professional maar we houden rekening met jouw ambities en wensen.

Leuke workshops

Tijdens je opleiding mag je ook meedoen tijdens een Barbierstraining en een Visagie workshop.  Zo maak je kennis met wat de beautybranche en het kappersvak allemaal nog meer te bieden hebben. 

Telefonisch kun je een afspraak maken voor een intakegesprek. We houden intakegesprekken omdat we ons graag aan je voorstellen, maar vooral ook omdat we willen weten wat jouw verwachtingen en wensen zijn. Zo kunnen we je gericht en op maat gaan opleiden

Studiebelastinguren: 150

.Praktijkvakken: 95% van de opleiding

 • Snijden, effileren & slicen van lang en kort haar
 • Korte kapsels dames, nieuwe kniptechnieken
 • Heren knippen/snijden, opscheren en trimmen
 • Folies & coupe soleil technieken
 • Kamstrepen in lang en kort haar
 • Highlight en lowlight technieken
 • Ontkleuren & blonderen
 • Balayage technieken
 • Styling en afwerking van kapsels
 • Creatief opsteken
 • Opsteken & vlechten, feest & bruidskapsels
 • Huid en haar analyse
 • Visagie of Barbier Workshop
Theoretische vakken: 5% van de opleiding
 • Kleurenleer Basis:
  Diagnose, kleur keuze en adviseren
 • Het kappersvak algemeen
 • Portfolio maken

Werkwijze

In het begin van je opleiding start je met trainingen op een oefenkop. Daarna starten de trainingen op jouw modellen. In overleg met jou gaan we daarna trainingen in de schoolsalon starten. Je gaat dan echte klanten behandelen onder toezicht van de docenten van Hair Kappersopleiding. Omdat Hair Kappersopleiding staat voor kwaliteit, geven wij al onze cursisten en leerlingen zoveel mogelijk praktijkervaring.

Stage mogelijkheden

Daarnaast is het een mogelijkheid om stage te lopen in een kapsalon. Dit is niet verplicht, maar wanneer jij er voor kiest om wel stage te lopen dan kan Hair Kappersopleiding je hier op voorbereiden en in begeleiden. Zo kan je naast je opleiding meer ervaring opdoen in het echte bedrijfsleven, wij gaan je hierin zoveel mogelijk helpen. We zorgen voor een stagecontract en we houden de kapsalon op de hoogte van je vorderingen.

Examen

Je opleiding sluit je af met 3 praktijkexamens. Na het succesvol afronden van de opleiding Hairstylist Gevorderd en het slagen voor de examens krijg je een officieel erkend diploma van Hair Kappersopleiding. Met dit diploma kun je aan het werk en/of mag je een eigen salon beginnen.

Kosten

Opleiding Hairstylist Gevorderd (20 lessen) lesgeld: €1050,-

Het lesgeld van deze cursus kun je tot €1000,- vergoed krijgen via het Stapbudget!

Het gevorderde materialenpakket kost: €400,- (De materialen kun je niet vergoed krijgen via Stapbudget) 

Het gevorderde materialenpakket bevat ook alle producten en aanvullende materialen die je nodig hebt voor je opleiding en modeltrainingen. (Denk aan: Verf, blondering, spoeling, verzorgings- en stylingsproducten, folie etc).

Gespreid betalen in 1,3,5 termijnen is mogelijk, hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Je kunt deze optie aanvinken op je inschrijfformulier.

Geïnteresseerd?

Schrijf je hier in

Als je STAP-budget niét wordt toegekend, geen zorgen!

Je wordt automatisch uitgeschreven, of je mag kosteloos een nieuwe startdatum kiezen om het de volgende STAP periode nog een keer te proberen. Geef het ons wel even door, zodat we je dan een nieuw aanmeldbewijs kunnen toesturen.

Géén STAP-budget ?

Je kunt per direct starten en ontvangt van ons gratis een materialenkoffer.

Opleiding Hairstylist Gevorderd (20 lessen) lesgeld: €1050,-

Het gevorderde materialenpakket kost: €400,- 

Het gevorderde materialenpakket bevat ook alle producten en aanvullende materialen die je nodig hebt voor je opleiding en modeltrainingen. (Denk aan: Verf, blondering, spoeling, verzorgings- en stylingsproducten, folie etc).

Gespreid betalen in 1,3,5 termijnen is mogelijk, hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Je kunt deze optie aanvinken op je inschrijfformulier.

Geïnteresseerd?

Schrijf je hier in