Hairstylist worden?

Ben je op zoek naar een carrière switch of heb je gewoon altijd al kapper willen worden? De opleiding Hairstylist van Hair Kappersopleiding leert je alle vaardigheden van het kappersvak en de verdieping daarvan. De opleiding is 95% praktijkgericht en geschikt voor iedereen ongeacht je leeftijd of vooropleiding. Na het afronden van deze opleiding zijn er voldoende doorgroei mogelijkheden bij Hair Kappersopleiding. Zo kun je  o.a. de Hairstylist Allround opleiding volgen, of je verdiepen in het herenvak door deel te nemen aan onze Barbiersopleiding. Bekijk onze website om al je doorgroeimogelijkheden te bekijken.

Het voordeel van deze opleiding is dat je direct als zelfstandige aan het werk kan in je eigen onderneming. Je bent niet afhankelijk van solliciteren naar werk. De kosten van de opleiding heb je op deze manier snel terug verdiend.

trolleyOktoberactie!: GRATIS materialenkoffer. Schrijf je nu in voor 31 oktober voor onze Hairstylist opleiding en ontvang een gratis Materialenkoffer t.w.v. € 69,-

Het is goed om te weten dat Hair Kappersopleiding CRKBO erkend is. In dit centraal Register zijn alleen instellingen opgenomen die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Daarnaast zijn we ook een door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap (OCW) erkende opleiding. Dit geeft je de garantie dat je deel gaat nemen aan een kwalitatief hoogstaande opleiding. Onze docenten komen allemaal uit het bedrijfsleven en zijn dus goed op de hoogte van de nieuwste trends en technieken.

De opleiding

De opleiding Hairstylist Basis bij Hair Kappersopleiding bestaat uit 25 lessen. Je kunt kiezen uit de volgende lesdagen en tijden:

DagOchtendMiddagAvond
Maandag09.30 tot 12.30u13.00 tot 16.00u18.30 tot 21.30
DinsdagGeen lesGeen lesGeen les
Woensdag09.30 tot 12.30u13.00 tot 16.00u18.30 tot 21.30
Donderdag09.30 tot 12.30u13.00 tot 16.00uGeen les
Vrijdag09.30 tot 12.30u13.00 tot 16.00uGeen les

Geen lange theorielessen maar bijna 100% praktijklessen. In onze schoolsalon ga je al snel starten met het behandelen van klanten. Wij zijn van mening dat de beste manier op het kappersvak echt te leren is door zoveel mogelijk praktijkervaring en salonervaring op te doen.

Laat je verder informeren tijdens onze open dagen, op afspraak of tijdens een intakegesprek. Je kunt deze opleiding ook versneld volgen door meerdere lessen per week les te volgen.

Het is het hele jaar door mogelijk om te starten met de opleiding. We hanteren geen vaste startmomenten, je hoeft dus niet te wachten en je kunt altijd direct starten!

Persoonsgerichte aanpak

Onze aanpak is persoonsgericht, dat wil zeggen dat je op je eigen niveau en tempo gaat leren en werken. De reden dat wij zo te werk gaan is omdat we mensen niet willen dwingen om een vast lesprogramma klassikaal af te werken. De een gaat immers sneller dan de ander. Natuurlijk behandelen we alle onderdelen die bij jouw opleiding horen, maar de een wil zich graag meer verdiepen in bv: het heren-vak en de ander juist weer meer op knip- en kleurtechnieken. We leiden je dus op tot een professional maar we houden rekening met jouw ambities en wensen.

Workshops

Tijdens je opleiding mag je ook meedoen tijdens een Barbierstraining en een Visagie workshop.  Zo maak je kennis met wat de beautybranche en het kappersvak allemaal nog meer te bieden hebben.

Via het contactformulier of telefonisch kun je een afspraak maken voor een intakegesprek. We houden intakegesprekken omdat we ons graag aan je voorstellen, maar vooral ook omdat we willen weten wat jouw verwachtingen en wensen zijn. Zo kunnen we je gericht en op maat gaan opleiden

Studiebelastinguren: 200

Praktijkvakken: (95% van je opleiding)
 • Knippen dames, Gelijke lengte, toenemend en afnemend
 • Knippen heren, klassieke kapsels, gedekt en kort
 • Was- en massagetechnieken
 • Huid en haar analyseren en advies geven
 • Föhn technieken in lang & kort haar
 • Tijdelijke omvorming, leren werken met de krultang en styltang
 • Tijdelijke omvorming, moderne watergolftechnieken en boucleren
 • Moderne permanenttechnieken en werken met Shapers
 • Kleurtechnieken, volledige kleuring zetten en uitgroei bijwerken
 • Folie technieken
 • Opsteek en vlechttechnieken, modern en klassiek
 • Producttraining en verkooptechnieken
 • Klantencontact
 • Verzorging huid & haar
 • Veilig werken & hygiëne
 • Workshop Visagie
 • Workshop Barbier
Theoretische vakken: (slechts 5% van de complete opleiding)
 • Kleurtheorie
 • Casussen lastige kleuringen en kleurrecepten

Werkwijze

In het begin van je opleiding begin je met trainingen op je oefenhoofd. Daarna starten de trainingen op jouw modellen. In overleg met jou gaan we daarna trainingen in de schoolsalon starten. Je gaat dan echte klanten behandelen onder toezicht van de docenten van Hair Kappersopleiding. Omdat Hair Kappersopleiding staat voor kwaliteit, geven wij al onze cursisten en leerlingen zoveel mogelijk praktijk- en salonervaring.

Daarnaast is het een mogelijkheid om stage te lopen in een kapsalon. Hair Kappersopleiding kan je hier op voorbereiden en in begeleiden. Dit is overigens niet verplicht, we adviseren je echter wel om dit te doen. Zo kan je naast je opleiding meer ervaring opdoen in het echte bedrijfsleven, wij gaan je hierin zoveel mogelijk helpen. We zorgen voor een stagecontract en we houden de kapsalon op de hoogte van je vorderingen.

Je opleiding sluit je af met praktijkexamens. Na het succesvol afronden van de opleiding en het slagen voor de examens krijg je het erkende vakdiploma van Hair Kappersopleiding. Met dit diploma kun je aan het werk en/of mag je een eigen salon beginnen.

Kosten 

De opleiding Hairstylist kost: €1450,-
Deze prijs is Inclusief materialenpakket t.w.v. €550,- en de inschrijf- en examenkosten.

*Inbegrepen bij de materialenkosten zijn de kosten van alle producten en aanvullende materialen die je nodig hebt voor je opleiding en modeltrainingen. (Denk aan: Verf, blondering, spoeling, verzorgingsproducten, stylingsproducten, folie, handschoenen, etc). Je komt dus nooit voor onverwachte extra kosten te staan. Bij andere opleiders komen deze kosten er nog bij, dit kan oplopen tot het bijbetalen van duizenden euro’s.

Gespreid betalen is mogelijk, hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Je kunt deze optie aanvinken op je inschrijfformulier.

Geïnteresseerd?

Schrijf je hier in