Over Hair Kappersopleiding

Hair Kappersopleiding is een door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap (OCW) erkende opleiding. Onze opleidingen zijn geregistreerd in het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO), dit geeft jou als deelnemer de garantie dat je deelneemt aan een kwalitatief hoogstaande opleiding.

Hair Kappersopleiding Utrecht is een innovatieve kappersopleiding met een nieuwe en frisse kijk op beroeps onderwijs. Onze opleidingen zijn zo praktijkgericht mogelijk ingedeeld en dat is fijn want hierdoor krijg je de kans om veel praktijkervaring op te doen.

Daarnaast krijg je de mogelijkheid (niet verplicht) om de allround Barbieropleiding en/of de Allround Visagieopleiding af te ronden. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Je kan dus twee extra diploma’s afronden tijdens je twee-jarige Allround kappersopleiding. En behalve dat het leuk en leerzaam is zal het je kansen op de arbeidsmarkt enorm vergroten.

Wat ons onderscheidt van andere opleiders is onze extra begeleiding, kleine klasen en inpandige kapsalon. In onze schoolsalon werk je al gedurende je opleiding met echte klanten die je zelfstandig gaat behandelen. Dit betekent dus veel waardevolle praktijkervaring.

Voor meer informatie ben je welkom om langs te komen voor een intakegesprek en rondleiding. Je kunt op werkdagen bellen met tel: 030-7440240 om een afspraak in te plannen. 

Theorie

Tijdens de opleiding zijn er ook verplichte theoretische vakken. Niet al onze leerlingen zijn even theoretisch gericht, daarom hebben wij voor de leerlingen die moeite hebben met de theorie extra begeleiding op maat. Deze begeleiding is er voor de vakken Nederlands, rekenen en loopbaan burgerschap. Maar ook voor de theorievakken die horen bij het kappersvak zelf. Wij hebben een online leeromgeving waarin onze leerlingen extra uitleg, materialen en oefentoetsen krijgen. 

De vakdocenten op school houden de voortgang van de leerlingen altijd nauwkeurig in de gaten. Daar waar dit nodig is krijgen de leerlingen extra uitleg en/of begeleiding.

Voor meer informatie over ons neem gerust contact op.

Stage

Goede communicatie tussen school en stage is erg belangrijk. Vooral omdat de docenten van school niet aanwezig zijn op de stage. Hair Kappersopleiding heeft een programma ontwikkeld om er zorg voor te dragen dat dit traject correct en naar wens verloopt. Dit programma zorgt voor duidelijke afspraken en veel contactmomenten tussen de school en stage. 

Wij willen er zorg voor dragen dat onze leerlingen hun stagetijd als positief en leerzaam ervaren. En natuurlijk ook dat de erkende salons onze leerlingen als aanwinst voor hun bedrijf beschouwen.

Gratis training voor de professionals!

Hair Kappersopleiding biedt alle kapsalons die een van onze MBO leerlingen een leerwerkplek/stageplek aanbieden de mogelijkheid om geheel gratis de training ‘Praktijkopleider’ te volgen. Tijdens deze training geven we handvaten, tips en hulpmiddelen aan de stagebedrijven om nog beter te worden in het begeleiden van onze leerlinge