Over Hair Kappersopleiding

Hair Kappersopleiding is een door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap (OCW) erkende opleiding. Onze opleidingen zijn geregistreerd in het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO), dit geeft onze leerlingen de garantie dat zij deelnemen aan een kwalitatief hoogstaande opleiding.

Hair Kappersopleiding Utrecht is een innovatieve kappersopleiding met een nieuwe en frisse kijk op beroeps onderwijs. Onze opleidingen zijn zo praktijkgericht mogelijk ingedeeld. Wij stimuleren en motiveren onze leerlingen op verschillende manieren. Naast de vaste lessen organiseren we elk jaar verschillende workshops en wedstrijden. We laten de leerlingen meedenken over de invulling en organisatie van de wedstrijden.

Het schooljaar wordt afgesloten met onze Hair Catwalk. Tijdens deze show zijn alle vrienden en familie van de leerlingen aanwezig om de prachtige creaties gemaakt door de leerlingen te bewonderen. De leerling kiest zijn of haar eigen model en mag dit model zelf volledig stylen naar wens.

Wat ons onderscheidt van andere opleiders is onze extra begeleiding en inpandige salon. In onze salon werken de leerlingen al gedurende hun opleiding. Dit betekent dus veel waardevolle praktijkervaring.

Theorie

Tijdens de opleiding zijn er ook verplichte theoretische vakken. Niet al onze leerlingen zijn even theoretisch gericht, daarom hebben wij voor de leerlingen die moeite hebben met de theorie extra begeleiding op maat. Deze begeleiding is er voor de vakken Nederlands, rekenen en loopbaan burgerschap. Maar ook voor de theorievakken die horen bij het kappersvak zelf. Wij hebben een online leeromgeving waarin onze leerlingen extra uitleg, materialen en oefentoetsen krijgen. In deze online leeromgeving maken leerlingen ook hun huiswerk en portfolio.

De vakdocenten op school houden de voortgang van de leerlingen altijd nauwkeurig in de gaten. Daar waar dit nodig is krijgen de leerlingen extra uitleg en/of begeleiding.

Voor meer informatie over ons neem gerust contact op.