Pluizig haar: Wat kan je ertegen doen?

Pluizig haar: Wat kan je ertegen doen

Niemand vind het fijn als je pluizig haar kan zien. Pluizig haar wordt veroorzaakt door verschillende oorzaken. Die oorzaken en de behandeling ervan gaan we zo dadelijk bespreken in deze blog. Want in feite zijn we allemaal wel eens op zoek naar de beste tips & tricks om die lastige pluizebol onder controle te houden! Als jij ook graag flawless haar wilt, lees dan snel verder, zodat je van harte kunt zeggen: “Hello good hair day, bye bye bad hair day!”

Pluizig haar ontstaat omdat haar dan te droog is

Te droog haar veroorzaakt namelijk dat pluizige, ongewenste effect. Gelukkig kun je dat prima oplossen met wat hydratatie en de onderstaande tips!

Tip 1:

Maak gebruik van de juiste producten: Shampoos die SLS/SLES (voor het haar schadelijke sulfaten)  bevatten, drogen je haar enorm uit. En daardoor krijg je dus pluiziger haar.  SLS (Sodium Lauryl Sulfate) is een krachtige stof. Het verwijdert vuil maar het tast ook je huid aan. Je huid droogt er van uit en je kunt huidschilfers krijgen, en daardoor ook jeuk op je hoofd.

Niet zo gezond om te gebruiken, dus! Om pluishaar te voorkomen, kun je beter shampoos gebruiken die geen SLS of SLES bevatten. Het beste advies dat we je kunnen geven is, dat je shampoo voor droog haar gebruikt, als je een gevoelige hoofdhuid hebt en als je snel last hebt van droog, pluizig haar.

SLES is trouwens wel iets milder dan SLS, maar nevertheless nog steeds schadelijk voor je haar.

Tip 2:

Gebruik de juiste haarborstel:

Pas op voor kunststof borstels, want die kunnen jouw haar pluizig maken. Een houten borstel is beter voor je haar en dan is het prima als je een houten kam gebruikt om je coupe onder controle te krijgen. Maar borstel je haar vooral niet té vaak.

Tip 3:

Spuit een beetje haarlak op je haarborstel

Als je wat haarlak op je borstel spuit voordat je je haar borstelt, zal dat alle losse haartjes netjes op hun plek houden. Hierdoor zal je haar minder pluizig ogen! Erg handig.

Tip 4:

Vermijd het gebruik van badstof handdoeken: Als je je haar droogt met een gewone handdoek,  kan dat ook pluishaar veroorzaken. Zeker als je het hardhandig droogwrijft.

Gebruik daarom een T-shirt of een microvezel doek. En dan is het het beste als je het haar droogdept, niet wrijven!

Tip 5:

Bescherm je lokken tijdens de nacht: Als je slaapt beweeg je best wel veel en dat kan ook pluizig haar veroorzaken. Doe je haar ten eerste bij elkaar als je gaat slapen. En dan kun je ook op een satijnen kussensloop slapen. Satijn is veel zachter voor je haar en het voorkomt pluishaar.

Tip 6:

Was je haar niet met heet water: Door je haar met heet water te wassen, verwijder je ook alle oliën uit je haar en zal het droger worden. En droog haar is pluishaar!  Om je haar glanzend en glad te krijgen, moet je dus lauwwarm water gebruiken tijdens het wassen.