Poedertechniek of microblading?

Poedertechniek of microblading?

De verschillen tussen de poedertechniek en microblading?

Microblading

Wil je graag een paar mooi gevormde wenkbrauwen, dan zijn er verschillende opties waar je uit kunt kiezen. Eerst gaan we uitleggen wat microblading precies inhoudt. Met een pen, waarin een klein vlijmscherp mesje zit, worden kleine sneetjes in je wenkbrauwen gemaakt. En daar komt de naam ‘blading’ vandaan, van het mesje. Je huid wordt dus opengesneden en in die piepkleine sneetjes brengen ze dan kleurpigmenten in.  Helaas heb je er maar beperkt plezier van, want deze kleurpigmenten blijven ongeveer een maandje of twee goed zichtbaar.

De risico’s van microblading

Zoals al hierboven vermeld, gaat het pigment van de microblade behandeling een kleine 2 maanden mee.  Bovendien zijn er wel enkele risico’s aan verbonden! Die sneetjes kunnen gaan infecteren, met als gevolg dat er littekentjes op je gezicht kunnen ontstaan. Niet zo’n prettig vooruitzicht! Zulke littekens ontstaan omdat degene die de techniek uitvoert, te diepe sneetjes in de wenkbrauwen plaatst.

Hoe werkt deze techniek?

Bij microblading gebruikt men de hairstroke-techniek. Er wordt dan een semi-permanente make-up gepigmenteerd. Dit betekent dat die kleurpigmenten er als wenkbrauwhaartjes uit komen te zien.

Kan het op ieder type huid?

Eigenlijk is microblading niet geschikt voor mensen met een vettige huid. De reden hiervoor is, dat microblading in een vette huid of een huid met grove poriën sneller vervaagt. Zorg er daarom altijd voor dat je goed geïnformeerd bent, voor je deze behandeling ondergaat!

De poedertechniek

De poedertechniek, ofwel de powder brows, gaat een stuk langer mee dan microblading. Twee jaar heb je een paar mooie wenkbrauwen, in plaats van de luttele twee mandjes met het microblading. Het is echter nog steeds een semi-permanente make-up, want na ongeveer twee jaar moet je dus echt een opfris-behandeling ondergaan om weer die perfecte wenkbrauwen te hebben. De subtiele manier van pigmenteren bij de powder techniek laat het eruit zien, alsof je je wenkbrauwen met een wenkbrauwpotlood of wenkbrauwpoeder hebt ingekleurd. Heel fijntjes en het ziet er top uit.

Op ieder type huid

In tegenstelling tot de microblading techniek, kan de powder brow op elk huidtype aangebracht worden.

Verschillende technieken powder brows

Powder brows kun je laten aanbrengen op zo’n manier, dat de aanzet van je wenkbrauwen lichter van kleur is, dan de meer donkere uiteinden van je wenkbrauwen. Zo krijg je een heel natuurlijk effect en het staat supermooi. Verder kan je er voor kiezen om langs de onderkant van je wenkbrauwen een strakke lijn te laten zetten. Dat geeft een supercool effect! Deze wijze van semi-permanente make-up op je wenkbrauwen is een tamelijk nieuwe techniek. Je wenkbrauwen zien er natuurlijk uit en helemaal niet alsof ze volgekleurd zijn met andere kleurmethodes.

Ook je wimpers behandelen? Leer hier hoe dat moet!

 

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.