Rampzalige haarkleuring? Met deze tips los je het op!

Rampzalige haarkleuring? Met deze tips los je het op

Rampzalige haarkleuring? Met deze tips los je het op!

Ben je thuis aan de gang gegaan met een haarverfje van de drogist? Je legde alles klaar en smeren maar? En toen pakte het helemaal niet zo uit als je had gewild. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit probleem weer de wereld uit te helpen!

Je eigen haar thuis verven is een precies werkje en je hebt geen garantie op de door jou gewenste kleur! Wat moet je doen als je doe-het-zelf werkje mislukt is en je haarkleur helemaal niet is geworden wat je wilt? Je wast je haar bij je wastafel en zodra je weer rechtop staat en in je spiegel kijkt…. Schrik je je het apezuur. Je staart verstijfd naar een persoon met knaloranje, groen of veel te donker haar en je hebt zin om heel hard te gaan gillen!

Gelukkig is er voor elke rampkleuring een oplossing!

  • Je haarkleur is te donker uitgevallen: Misschien wilde je haar een klein beetje donkerder maken, maar het is bijna zwart geworden. Of zijn juist haarpunten veel donkerder dan de rest geworden? De reden hiervoor kan zijn, dat je de verf te lang hebt laten zitten, of dat je je haar niet in delen hebt geverfd. Of dat je haar erg beschadigd was vóórdat het geverfd werd. Probeer dan eens Head & Shoulders shampoo. Het opent de haatschubben en maakt je haarkleur wat lichter.
  • Je haat de kleur die het geworden is: Je hoopte dat je haar een warme tint zou krijgen. Maar het is een askleur geworden. Of het is veel te rood geworden! Als dat zo is, gooi er dan een askleur overheen. Als de kleur te assig (te koel) is geworden: breng dan een warmere tint aan op je haardos. Zo krijg je meer balans in de kleur.
  • Je haar is groen geworden: Groen haar is vaak het gevolg als je thuis je haar donkerder wilt maken. Al de rode pigmenten zijn uit je haar getrokken met als gevolg een zeegroene kleur. Probeer eens of tomatenketchup helpt. Laat het een kwartier intrekken en spoel je haar daarna uit. Hopelijk is het groen daarna verdwenen!
  • Knaloranje haarkleur: Wilde je je haar lichter maken? Door het ontkleuren komen juist de warme tinten in je haar vrij. Bij de kapper worden hiervoor speciale toners gebruikt, maar bij thuiskleuring zitten die toners er bijna nooit bij. Probeer of een aantal keren wassen met een goede zilvershampoo je van het probleem afhelpt, anders zul je naar de kapper moeten!
  • Je hebt verfvlekken op je oren, voorhoofd en in je nek gekregen: Masseer eerst, voordat je de verf uit je lokken wast, de haarlijn om zo de kleurmoleculen af te breken. Wel met handschoenen aan! Doe dan wat shampoo op een doekje en wrijf de vlekken weg. Doe de volgende keer eerst wat vaseline rondom je haarlijn om deze vlekken te voorkomen.
  • Je witblonde haar is gelig geworden: Was het haar met paarse shampoo. Paarse tonen zijn koel, waardoor het gele uit je haar getrokken zal worden.