Shampoo

Shampoo

Iedereen moet zijn haar wassen, de één wat vaker dan de ander. Het gebruik van shampoo is dan natuurlijk onontbeerlijk. Maar er zijn zo veel verschillende kwaliteiten en soorten te koop, dat je door de bomen het bos niet meer ziet!

Droogshampoo

Laten we eens met droogshampoo beginnen. Droogshampoo is  bij velen bekend en geliefd. Het haar nat wassen kan een keertje overgeslagen worden! Droogshampoo zorgt voor een prettige frisheid van je haar en bovendien geeft het je haardos een mooie glans en volume. Maar er zijn wel eens nadelen gehoord: Soms geeft het je haar een witte waas. Dan wordt de droogshampoo niet correct gebruikt! De poedervorm is het meest geschikt voor dik haar, want het absorbeert overtollige olie en het voegt geen extra gewicht toe aan je haar. Voor normaal haar gebruik je de sprayvorm, die snel droogt en wat extra volume geeft. Heb je droog haar? Pak dan de vochtinbrengende versie. En dan heb je nog de droogshampoos die speciaal voor bruin en blond haar. Dat is fijn voor de brunettes onder ons, want deze droogshampoo voor bruin haar laat dus geen witte waas achter op je haar!

Welke shampoo past nou bij mijn haar? Hoe kies ik de juiste uit?

In het algemeen is een krullenbos vaak wat droger en is stijl haar meestal sneller vet. Bij normaal haar, dat noch droog noch vet is, is er een uitstekende balans. Dan heb je dus eigenlijk het ideale droomhaar! Of misschien gebruik jij al de juiste haarverzorgingsproducten!

Krullend haar

Bij mensen die krullend haar hebben, zijn de hoofdhuid en het haar ook vaak iets droger. Daarom is het juist voor die groep beter, om een milde shampoo te gebruiken, die niet ontvet. Ook is het beter om dan niet iedere dag je haar te wassen met shampoo. Je haalt dan de beschermende vetlaag van je huid weg, die je nodig hebt om het pluizen van je haar tegen te gaan. Twee maal per week shampoo gebruiken is hier afdoende. Gebruik daarnaast een conditioner zonder (verzwarende) siliconen, anders zal je krullenbos sneller uitzakken.

Stijl haar

Het probleem dat de meeste mensen met stijl haar hebben, is dat het snel vettig wordt. Hierdoor krijg je ook meteen minder volume! Ook in dat geval is het beter om je haren maximaal 2 keer per week te wassen. Was je het vaker, dan verwijder je de vetlaag van je hoofdhuid. Daardoor gaat je hoofdhuid juist sneller nieuwe vetlaagjes aanmaken, waardoor het haar ongewenst weer sneller vet wordt. Zo kom je dan in een vicieuze cirkel terecht! Gebruik een minder agressieve, milde shampoo 2 keer per week en je hoofdhuid zal je dat in dank afnemen. Doe de conditioner alleen in de punten van je haar!

Geverfd haar

Als je haar beschadigd is door het verven ( en/of misschien het permanenten), heeft het extra Tender Loving Care nodig. Gebruik een voedende shampoo om jouw haardos te ondersteunen. Is het ernstig beschadigd? Ga dan naar een kapper en vraag om advies!