Squid Game

Squid Game

.Natuurlijk hebben jullie er ook al van gehoord! De nieuwe Netflix serie Squid Game, die op 17 september 2021 is uitgebracht.

Waar gaat de serie Squid Game eigenlijk over?

Deze serie vertelt het verhaal van een aantal mensen die hun leven in de waagschaal moeten stellen in een raadselachtig overlevingsspel. De winnaar mag zich de eigenaar noemen van ongeveer 45,6 miljard ( niet miljoen dus) dollar, wat neerkomt op grofweg 33 miljard euries.

Het verhaal in de serie

Seong Gi-Hun is een , die altijd faalt en hij heeft hoge gokschulden. In de metro ontmoet hij iemand, die hem een voorstel doet om mee te doen aan een spel. De winnaar zal veel geld krijgen. Seong Gi-Hun besluit om zich op te geven als deelnemer aan het spel. Vervolgens wordt hij (bewusteloos) naar een eiland gebracht, waar hij wakker wordt in een grote slaapzaal waar nog 455 andere mensen aanwezig zijn.

Gi-Hun is dus nummer 456! Er zijn daar gemaskerde mannen, die de aanwezigen nog de kans geven om te vertrekken, maar iedereen wil blijven.

Hierna moeten ze een verklaring ondertekenen waarin drie regels staan:

  • De spelers mogen niet stoppen met spelen
  • Het weigeren van een spel betekent doodgeschoten worden
  • Het spel wordt beëindigd als de meerderheid toestemming geeft

Als alle 456 deelnemers getekend hebben en hun pasfoto’s gemaakt zijn, worden ze naar een groot ommuurd terrein gebracht. Waar ze een kinderspelletje tegen een grote pop moeten spelen: Annemaria Koekkoek. Ze moeten het veld binnen 5 minuten oversteken, maar ze mogen niet bewegen wanneer de pop zich omdraait om te kijken.

Deelnemers

De deelnemers lachen wat en beginnen het spel. Iedereen die de overkant  niet heeft gehaald wordt echter doodgeschoten. Van de 456 spelers leven er nu nog 201. Na dit eerste spel, wordt iedereen (weer buiten bewustzijn) teruggebracht naar waar ze vandaan komen. Gi-Hun gaat met zijn verhaal naar de politie, maar hij wordt daar uitgelachten en niet geloofd. Eén politieagent ( Hwang Jun-Ho), waarvan de broer vermist wordt, vindt echter hetzelfde kaartje als dat van Gi-Hun in de flat van zijn broer. Hij volgt Gi-Hun daarom en hij slaagt erin om op het eiland te komen en zo de plaats van een van de gemaskerde bewakers in te nemen. De rest moet je zelf maar kijken!

Deze spellen gaan zo gedurende deze 9 afleveringen door, op leven en dood.

De titel van de serie

De naam van de serie: “Squid Game” , verwijst naar het inktvisspel, wat de laatste van de zes spellen is, die de deelnemers moeten spelen. Het is een Zuid-Koreaanse serie, voor wie dat interessant vindt om te weten.

Meest bekeken serie ever

Squid Game is binnen twee weken na het uitbrengen van deze serie in ongeveer negentig landen de meest bekeken serie van Netflix geworden. Een goed advies: hecht je vooral niet teveel aan de personages van de serie, want anders wordt deze serie voor jou een waar tranendal!

Wij vermoeden in elk geval dat de MBO-ers deze serie met plezier zullen gaan kijken in de komende kerstvakantie!