Stel je voor, een wereld zonder oorlogen…

Stel je voor, een wereld zonder oorlogen…

Wat zou dat betekenen en wat zou je kunnen doen in een wereld waar alleen vrede heerst? Alleen de gedachte al, is te mooi om echt waar te zijn. Helaas vertelt de geschiedenis over oorlogen sinds het begin van de tijden. Maar als we wel wereldvrede zouden krijgen, wat zouden we kunnen doen in zo’n wereld?

Vrede en samenwerking

We zouden kunnen focussen op een internationale samenwerking voor wereldwijde uitdagingen zoals klimaatverandering, armoede en gezondheidszorg. Het leven van miljoenen mensen zou kwalitatief verbeteren en ook de levens van mensen in de toekomst.

We kunnen dan vredesinitiatieven ondersteunen en naar diplomatieke oplossingen zoeken om nog bestaande conflicten vreedzaam op te lossen.

Sociale en economische ontwikkeling

We gaan dan investeren in onderwijs en infrastructuur om duurzame ontwikkeling te ondersteunen. En natuurlijk zal er gewerkt worden aan projecten die economische gelijkheid en sociale rechtvaardigheid stimuleren…

Culturele uitwisseling

Culturele uitwisselingsprogramma’s worden bevorderd om wederzijds respect en begrip tussen verschillende bevolkingsgroepen te vergroten. Mensen gaan deelnemen aan internationale festivals, kunstprojecten en conferenties om ieders cultuur te eren en te vieren.

Innovatie en vooruitgang

Er gaat geïnvesteerd worden in wetenschap en technologie om oplossingen te vinden voor mondiale problemen, zonder de dreiging van oorlogen en conflicten. De samenwerkingsverbanden tussen alle landen en organisaties om technologie en innovatieve ideeën zal perfect gaan. Iedereen zal met plezier kennis delen en ontwikkelen.

Humanitaire hulp en rahabilitatie

Regio’s die door vroegere conflicten zijn getroffen, zullen geholpen worden en er zal gewerkt worden aan wederopbouwprogramma’s. Er zal gebouwd worden en vooruitgang geboekt worden voor de bewoners van getroffen gebieden.

In een wereld na conflicten zijn herstelprogramma’s en wederopbouwprogramma’s essentieel om gemeenschappen weer op de been te helpen en ook om een duurzame vrede te bevorderen. Enkele van die herstelprogramma’s zijn bijvoorbeeld:

  • Jeugdhulp: Programma’s die gericht zijn op re-integratie van kindsoldaten en andere getroffen jongeren.
  • Infrastructuurherstel: De wederopbouw van woningen die vernietigd of beschadigd zijn
  • Herstel van basisvoorzieningen: Herstel van elektriciteit, water, riolering en wegen.
  • Gezondheidszorg: Ziekenhuizen en klinieken gaan hersteld worden of worden opnieuw gebouwd
  • Mentale gezondheidszorg: Er zullen programma’s opgezet worden voor geestelijke gezondheidszorg en traumapatiënten, die conflicten overleefd hebben.
  • Onderwijs: Scholen worden opnieuw geopend of herbouwd.
  • Economie en werkgelegenheid: Leningen worden gegeven aan mensen die lokale bedrijfjes willen opstarten.

 

  • Milieu en duurzaamheid : Mensen zullen samenwerken aan milieubescherming en duurzame praktijken. Er zullen vele projecten opgestart worden om het milieu te beschermen en te verbeteren én om klimaatverandering tegen te gaan.

In zo’n wereld worden alle pijlen gericht op het opbouwen van een meer rechtvaardige samenleving. Mensen zullen vreedzamer en duurzamer met de wereld en met elkaar omgaan. In een vreedzame wereld krijgt iedereen gelijke kansen om te bloeien en te groeien zonder angst voor oorlog en conflict.

Stel je voor, dat de mensen op zo’n opbouwende manier met elkaar en met iedereen om zouden kunnen gaan….

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.