Styling adviezen voor roodharigen

Styling adviezen voor roodharigen

Styling adviezen voor roodharigen

Als jij behoort tot de groep mensen die van nature rood haar hebben, ben je wel een beetje bijzonder! Want slechts 2% van alle mensen op de wereld hebben natuurlijk rood haar! Wij vinden rood haar in elk geval erg speciaal en heel mooi! We willen je daarom in deze blog een aantal juiste tips en trucs geven, om zo je rode lokken prachtig uit te laten komen!

De juiste haarverzorging

Om te voorkomen dat je haar pluizig of dof wordt, is een goede haarverzorging essentieel.  Arganolie of een goedwerkende leave-in conditioner doen wonderen voor je haar en geven het een geweldige boost. Als je daarbij een verzorgende shampoo gebruikt, is de pakketje compleet. Zo krijgt je haar iedere keer weer een oppeppertje.

Stijl rood haar:

Om jouw rode lokken een flinke boost te geven is het gebruik van een goede mousse een goed idee. En bovendien een gemakkelijke optie. Bijvoorbeeld de Biosilk Mousse is vrij van sulfaten en vrij van parabenen. Je kunt er natuurlijk ook wat extra tijd insteken, door je haar te krullen met de stijltang of een föhn. Een klusje van 10 minuten, en je haar zal de hele dag prima in model blijven zitten door de mousse.

Gekruld rood haar:

Style je haardos in enkele minuten en je maakt overal waar je komt een onvergetelijke indruk! Voor jouw krullen is de Bumble and Bumble Curl Style Conditioning Mousse met Braziliaanse olie een must. Deze mousse beschermt bovendien tegen de zon omdat er een UV filter inzit. Hoe je je haar verder draagt: los, in een paardestaart of in een knot? Het zal niet uitzakken en mooi blijven zitten.

Maak je ogen mooi op

Kies altijd het juiste kleurenpalet bij jouw rode haarkleur. Meestal gaan de stylisten voor een kleurenpalet van bronzen kleuren, en zachte goudachtige kleuren. Een klein beetje blusher op je wangen versterkt alleen maat dat prachtige glanzende eefect van je haar. Ga je liever voor een meer natuurlijke look? Maak dan gebruik van zachte kleuren oogschaduw, om zo alle aandacht van je ogen af te leiden naar jouw rode lokken. Wat wel altijd mooi kan staan is een lijntje eyeliner in een zachtbruine kleur. Zwart staat al snel te hard. Pupa eyeliner heeft behalve zwart ook andere toffe kleurtjes.

De wenkbrauwen

Correct geaccentueerde wenkbrauwen geven je een expressieve uitdrukking. Om dat effect te bereiken zou je De Christian Wenkbrauwpoeder kunnen kiezen. Hij is gemakkelijk aan te brengen, waterproof en je kan er dus ook gewoon mee zwemmen en sporten. Heb je donkerroos haar? Ga dan voor de kleur brons. Voor de lichter roodtinten kun je taupe wenkbrauwpoeder kiezen.

De finishing touch: lipstick en nagels

Je lippenstift is behoorlijk definiërend voor jouw look. Draag naar kantoor mooi zachte roze of perzikkleuren. Maar ga voor dat uitje ’s avonds lekker voor een donkere kleur, zoals donkerbrons of donkerrood. Dat contrasteert mooi met je rode haar. Hetzelfde geldt in principe voor je nagels! Draag overdag wat meer neutrale tintjes en doe ’s avonds een mooie donkere nailpolish op.