Sulfaat vrij wassen

haar wassen professional

Wat is sulfaat?

Sulfaat is een anorganische chemie. Wat dit betekent hoef je niet per se te weten, maar het volgende is wel belangrijk. Deze stof is namelijk een zuurrest van zwavelzuur. Daarnaast bestaat het ook uit de zouten die in zwavelzuur zitten. Maar waarom is dit eigenlijk belangrijk om te weten? Nou, deze stof zit namelijk in nog heel veel shampoos verwerkt. En dit spul wil je niet in je haar hebben. Maar op welke manier is het eigenlijk slecht voor je haar? En bestaan er wel shampoos zonder deze stof? De antwoorden op deze vragen zullen hieronder verder worden beschreven.

Waarom is het slecht voor je haar?

De stof is vooral slecht voor je haar, omdat zuur olie oplost. Dus ook de natuurlijke oliën die jouw hoofdhuid aanmaakt om je haar gehydrateerd te houden. Hierom wordt je haar erg droog wanneer je het vaak wast met een shampoo als Head and Shoulders. Maar ook de shampoos van Syoss, Yves Rocher, die van The Body Shop, Nivea en zelfs L’Oreal zijn niet veilig. Wanneer je je haar dan een tijdje niet wast kan het erg snel heel vettig worden. Het lijkt wel alsof je er niet aan kunt ontkomen. Gelukkig is het best mogelijk om shampoos te verkrijgen zonder sulfaat er in.

Kun je wel sulfaat vrij wassen?

De laatste paar jaar begint het steeds populairder te worden om shampoos zonder deze stof te gebruiken. De eerste shampoos zonder deze stof waren ontwikkeld voor Black hair. Dit betekent haar met B- en C-texturen. Vooral deze texturen lijden namelijk het meeste onder het wassen met deze stof. Inmiddels zijn er ook verschillende merken op de markt verschenen die voor elk haartype geschikt zijn. Het is niet alleen veel gezonder voor je haar. Het wordt er ook veel zachter van. Vooral als je een bijbehorende conditioner gebruikt.

Merken waar geen sulfaat in verwerkt zijn

Veel sulfaat vrije shampoos zijn te koop bij jouw eigen kapper. Deze zijn vooral het benoemen waard, omdat zij heel lang meegaan. Je hebt namelijk maar een paar druppels van dit soort shampoos nodig voor één wasbeurt. Zo kun je elke keer als je naar de kapper gaat een fles meenemen en hoef je tussendoor niet terug te gaan. Een aantal goede merken zijn Authentic Beauty Concept, Metamorphose Magna, Schwarzkopf, Scruples, Tigi Catwalk Naïf, en Yes To Carrots. Maar ook Organix, Dr. Organic, Altena Caviar, Burt’s Bees, CHI Tea Tree en Esquire grooming zijn goede merken

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.