Thuiswerken

laptop, pennen, notitieblokje en iPhone

Voor de een is thuiswerken een droombaan, en voor een ander is het juist een lastige situatie. Hoe komt dat eigenlijk? Nou, het hangt natuurlijk van je thuissituatie af. Heb je nog kleine kinderen die nog niet naar school gaan of nog niet naar een dagverblijf of crèche gaan? Dan is het lastig om je te concentreren. Het wordt al gemakkelijker als er geen klanten bij je aan huis komen. Bijvoorbeeld als je werkt als blogger of vlogger.

Werken als…

Als je een kapper bent, een schoonheidsspecialiste of een manicure, en heb je een goede ruimte in je huis om je klanten te ontvangen? Dan kun je ook zo een behoorlijk boterhammetje verdienen. Mensen vinden het vaak prettig om hun haar of gezichtsbehandeling te laten doen door iemand die ze kennen.

Telemarketeer

De telefonische verkoop van allerlei producten en/of diensten gaat prima vanuit huis. Het enige wat hiervoor vereist is, is een computer en een headset… en daar ga je dan. Ook iemand die telefonische interviews moet afnemen (een enquêteur), kan dit uitstekend vanuit een werkruimte thuis.

Klantenservice

Je ziet het tegenwoordig steeds vaker, dat medewerkers van een klantenservice thuis aan de slag gaan. Vaak werken zij voor grote verzekeringsmaatschappijen, banken en bedrijven die kleding of schoenen verkopen. Een computer die verbonden is met de zaak, en hoppa. Gaat heel goed.

SEO-specialist

De SEO-specialist zorgt ervoor, dat de websites van zijn klanten goed gevonden worden door zoekmachinen zoals bijvoorbeeld Google. Ben je goed op de hoogte hoe je dat werk moet doen? Dan kun je in principe à la minute aan de slag. En als je maar een goede laptop hebt, kun je in feite overal werken.

Muziekleraar

Is het niet heerlijk als je van je hobby je werk hebt gemaakt? Voor iedereen die van muziek houdt en de opleiding heeft voltooid is aan de slag gaan als muziekleraar je van het. En uiteraard kunnen de lessen bij jou thuis gegeven worden aan alle leerlingen, groot en klein. Mocht het nou door bijvoorbeeld de huidige situatie met corona niet kunnen, doordat je in quarantaine moet… geef je lessen dan online!

Illustrator

Illustreren (een illustratie is een afbeelding) kan in principe prima vanuit huis gebeuren. Wat hierbij wel belangrijk is, is dat je als illustrator wel goed de wensen van je klant moet begrijpen. Zo zullen er wel afspraken bij de klant op de zaak gemaakt moeten worden, maar het werk zelf doet de illustrator dan vanuit zijn studio aan huis.

Vertaler

Een vertaler kan op verschillende manieren te werk gaan. Door thuis online documenten te ontvangen en in te zien, kunnen deze vertaald worden. Ook hebben bijvoorbeeld advocaten of dokters soms de hulp van een vertaler nodig om hun patient of client goed te begrijpen. Dit werk is zo belangrijk, dat het zelfs levensreddend zou kunnen zijn!

Huiswerkbegeleider

Huiswerkbegeleiders kunnen vanuit huis online studenten helpen. De kennis van een het vak waarin je lesgeeft, is hier wel belangrijk!

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.