Tips voor een gezonde lunch

Tips voor een gezonde lunch op school of op het werk

Wat moet je eten tijdens je gezonde lunch pauze. Je hebt ’s ochtends al zo’n haast, omdat je dat extra kwartiertje nog even lekker in bed wilt blijven liggen. Maar uiteindelijk moet je toch opstaan en naar school of naar je werk. En als het dan tijd is voor je lunchpauze, zit je ongelukkig te staren naar je boterhammetje met pindakaas en jam. Want je ziet dat je collega’s een hartstikke lekkere lunch bij zich hebben! Waar halen zij de tijd en de creativiteit vandaan om dat allemaal voor elkaar te krijgen? Maak je geen zorgen, want jij kan dat ook!  En iedere dag eten halen bij de snackbar is best prijzig en vaak veel te zout en te vet.

Maak een lijstje

Bedenk van te voren een lijstje met al jouw favourite lunches. Wat vind jij lekker? Denk eraan dat je ook verantwoorde lunches samenstelt. Rauwkost zoals komkommer, cherrytomaatjes en kleine worteltjes zien er vrolijk gekleurd uit en ze zijn supergezond! Als je kleine, afsluitbare minipotjes koopt, kan je daar een lekkere dipsaus in doen om de rauwkost in te dippen. Die mini potjes, lunchboxen en drinkbekers kan je overal kopen en ze zijn niet te duur.

De boodschappen

Als je van te voren zorgt, dat je alle boodschappen in huis hebt gehaald hoef je daarna alleen elke avond je lunch voor de volgende dag alvast in de lunchtrommel te doen. En de meeste producten blijven best een dag of vier, vijf goed in de koelkast. Heb je dat ’s avonds al gedaan, dan hoef je daar ’s ochtends niet meer aan te denken! Behalve je lunch uit de koelkast te halen en in je tas te stoppen, natuurlijk.

Gezonde meeneemlunches

  • Tonijnsalade met tonijn uit blik, ijsbergsla, tomaten, komkommer en pitloze druiven.
  • Crackers met humus erop gesmeerd, avocado en beleg zoals kaas of vleeswaren.
  • Turkse yoghurt. Doe er muesli, fruit, kokos of noten in. Voedzaam en gezond!
  • Rol de wraps nadat je er roomkaas op gesmeerd hebt, en doe er gerookte zalm en avocado op met wat slablaadjes.
  • Fritata’s uit de oven. Die maak je de avond van te voren in een muffinvormpje. Geklutste eieren met spinazie, tomaatjes, kaas en lekker gekruid met zout, peper en een beetje chili.
  • Fritata’s uit de pan. Je kunt dezelfde ingrediënten ook maken in een kleine koekepan. Snij hem daarna in mooie puntjes en klaar is Kees. Wel even in aluminiumfolie verpakken.
  • Dit is een paar sneden brood waar je elk beleg op kunt doen waar je van houdt. Kaas, vleeswaren, lekkere kruidensmeerkaas en rauwkost. Nog wat peper erop en smullen maar!

Zoals je ziet, is er genoeg te bedenken en te maken wat je als lunch buiten de deur kunt eten. Het is alleen een kwestie van even goed van te voren plannen. Vergeet niet, dat een gezonde lunch ook energie afgeeft en je zo goed dag door helpt! Zo behaal je waarschijnlijk ook betere resultaten op school. Want met honger kan je je niet concentreren.

Wil je naast een gezonde lunch ook gezond haar? Lees dan dit artikel!

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.