Tips voor meer volume in je haar.

meer volume

Wat moet je doen, om meer volume in je haar te krijgen?

Het is natuurlijk vooral een probleem, als je fijn, futloos haar hebt. Niet iedereen kan een Rapunzel zijn, met een prachtige volle haardos! Je kunt het natuurlijk afschuiven op erfelijkheid, hormonen of bijvoorbeeld je leeftijd. Maar het is wel de meest gehoorde klacht door de kappers bij Hair Kappersopleiding; Om je toch hoop te geven, er zijn wel degelijk oplossingen om wat meer volume in je haar te krijgen.

Hoofdhuid massage.

In je hoofdhuid zitten de follikels, kleine haarzakjes waar je haar uitgroeit.
Door je huid te masseren, bevorder je de bloedsomloop. Hierdoor komt er meer bloed in je follikels, waardoor het haar gezonder kan groeien. Je kunt voor deze hoofdhuid massage een speciale massage-olie gebruiken.

Gezonde voeding.

De gezondheid van je haar komt van binnenuit. Door gezond te eten, help je je gehele gezondheid, maar ook zeker die van je huid & haar.

Volume shampoo.

Hierna mag je je haar wassen met een professionele volume shampoo. Het voordeel van een volume shampoo is dat je haar verzoring krijgt zonder zwaar en futloos te worden. Denk er wel aan dat je na het wassen van je haar, het rustig droog dept. Niet heel hardhandig droogwrijven dus! Ook te hard trekken tijdens het borstelen of kammen kan je haar flink beschadigen. Vooral nat haar breekt sneller af.

Stylen

Met de juiste producten ga je nu je haar stylen en in model brengen. Deze stylingsproducten zorgen ervoor dat je kapsel volume krijgt en dat dit de hele dag mooi blijft zitten. Denk aan een verstevigende mouse.

Met een leuk krullig kapsel creëer je ook meteen meer volume! Zorg er vooral voor dat je volume krijgt bij de aanzet. Met een afwerkingsproduct kun je ervoor zorgen dat deze volume de hele dag goed blijft zitten. Denk aan een goede wax of volume poeder.

Onze kappers kunnen je adviseren welk product voor jou het beste resultaat geeft. Soms kan je een goed product hebben dat niet werkt omdat je het op de verkeerde manier gebruikt.

Kom langs in onze schoolsalon en laat je verwennen en goed adviseren, want wie wil er nou niet een veerkrachtig en vol kapsel hebben!

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.