Topstylist of kapper?

het haar wassen en kammen

Drie niveaus van haarstylisten

Veel mensen weten niet dat er een verschil bestaat tussen kappers en haarstylisten. Na het lezen van deze blog, zal jij dit wel weten. Om te beginnen zijn er 3 niveaus in deze categorie. Als eerste heb je de junior stylist. Deze is net afgestudeerd aan een kappersopleiding en is gespecialiseerd in haarstyling. Een junior stylist heeft echter nog niet zoveel ervaring. Daarnaast zijn er nog de gewone kapper en de topstylist. Maar wat zijn de verschillen tussen die twee? En heeft dit ook invloed op de prijs? Dat en meer zal hieronder verder worden beschreven.

Het verschil tussen de kapper en een topstylist

Een kapper is in het beginsel eigenlijk alleen een kapper. Deze heeft zich niet per se gespecialiseerd in haarstyling, maar heeft wel meer ervaring dan de junior stylist. Een normale kapper is iemand die bij wijze van spreken alleen knipt, kleurt, wast en eventueel permanentjes zet. Topstylisten hebben de nodige ervaring en hebben zich wel in haarstyling gespecialiseerd. Dit betekent dat zij qua kleuren niet alleen volledig kleuren en higlights zetten. Zij zetten bijvoorbeeld ook balayages en hebben veel meer verstand van de producten die er gebruikt worden. Ook bieden zij vaak services als je haar volledig blowdry föhnen en het krullen met rollers.

Prijsdifferentiatie van junior- tot topstylist

Omdat de service en kwaliteit van deze drie niveaus elk anders is, hebben salons waar alle drie werken een prijsdifferentiatie. Zo zijn dit soort salons voor iedereen toegankelijk voor zoveel mogelijk klanten. De junior stylist hanteert dan de laagste prijs en topstylisten hanteren de hoogste prijzen. Kappers zitten in dit geval ergens in het midden wat betreft de prijs. Wat is er naast de prijs en vaardigheden eigenlijk nog meer belangrijk om te weten? Meer dan je in de eerste plaats zou denken eigenlijk.

Wat is nog beer belangrijk?

In principe is het enige verschil tussen een junior stylist en een topstylist de ervaring die zij beiden hebben. Maar dit houdt meer in dan goede resultaten. Topstylisten weten, zoals hierboven al is gezegd, veel meer van de producten die zij gebruiken. Zij weten bijvoorbeeld dat bepaalde producten niet werken op de haartypes van bepaalde klanten. Ook weten zij dat kleurspoelingen niet pakken op nat haar. Bovendien zijn zij veel sneller in het zetten van rollers dan junior stylisten. Samengevat, er zijn nog best wel veel verschillen tussen de soorten haarstylisten die er zijn. En die verschillen zijn op meerdere vlakken te zien.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.