Twisters in afrohaar maken: zo gaaf!

Twisters in afrohaar maken: zo gaaf

Meestal gaan klanten met afrohaar die twisters willen naar een black hair salon. Ze hebben daar natuurlijk een hele goede reden voor, want de meeste salons hebben niet zoveel of helemaal geen ervaring met black hair. Maar dat maakt het niet minder interessant, want iedereen die dat wil kan leren hoe je met kroeshaar om moet gaan. Hoe het geknipt en gemodelleerd kan worden. Behalve ingevlochten haar, dreadlocks en hoge Afrokapsels, is er een nieuwe trend voor black hair: Twisters. Twisters zijn allemaal kleine krulletjes in het haar, en er is natuurlijk een systeem voor om dat krulletjes kapsel te maken.

Afro haar sponzen

Geloof het of niet, om zulke mooie krulletjes in Afro hair te creëren, wordt een spons gebruikt. Deze twister sponzen zijn gewoon te koop op verschillende gespecialiseerde websites, maar ook gewoon  bij Bol.com. Voor € 15- € 20,- heb je al een twistersponzen set. Niet echt een rib uit je lijf, dus.

Alles begint , ook bij black hair, met een goed geknipt model. Vervolgens moet het haar gestyld worden. Breng een goede krullen wax aan en het feest kan beginnen! Deze twister sponzen hebben wel wat weg van een douche-of badspons, maar het is toch wel wat anders.

Er zijn verschillende sponzen te koop, met verschillende maten gaatjes erin, of met puntjes of driehoekjes. Elke spons heeft natuurlijk een ander effect en creëert een ander afrokapsel.

Hoe ga je te werk?

Als de wax er eenmaal inzit, ga je met draaiende bewegingen over het haar en al snel zul je de eerste krullen zien ontstaan. Het kan gewoon niet simpeler. Binnen vijf à tien minuten heb je een afro look met echte prachtige krullen of twisters. Hoe langer je met de spons draait, hoe vaster de krullen worden.

Voor een wat lossere krul (of twister) moet je gewoon minder lang draaien met de spons.  Daarnaast is het afhankelijk van de hoeveelheid haar die je per pluk pakt. Een dikkere pluk haar zorgt voor lossere twisters dan een dun plukje haar. Hoe dunner het plukje, hoe strakker de twister krullen in het haar komen. Strak gezette twisters kunnen weken blijven zitten.

Hoe lang moet het afrohaar haar zijn om twisters te maken ?

Natuurlijk bereik je met de verschillende soorten sponzen diverse resultaten en het één en ander is ook afhankelijk van de lengte van het haar. Maar met een lengte vanaf een paar centimeter kan je al prachtige twisters maken.

Is het twisten van je afrohaar slecht voor het haar?

Tenzij je erg zwak of breekbaar hebt door bijvoorbeeld chemische behandelingen of een andere reden, is het niet ongezond voor je haar. Het twisten van Afro hair zal geen schade aan het haar toebrengen. Integendeel, omdat een twister kapsel best langer kan blijven zitten, wordt er veel minder gestyld en worden er minder producten toegebracht aan het haar, zoals haarlak of gels.

The sky is the limit

Probeer het gewoon eens uit, de mogelijkheden zijn onbeperkt. Korte krulletjes of hele lange pijpekrullen, het kan allemaal!