Uitgroei: mooi of bijwerken?

uitgroei haar

Een beetje uitgroei is nog niet zo erg

Eén van de dingen waar mensen vaak bang voor zijn wanneer zij hun haar verven, is een lelijke uitgroei. Iedereen weet namelijk dat je haar in de natuurlijke kleur door blijft groeien als het geverfd is. Maar is dit wel zo erg als waar je je voor het verven zo druk over maakt? In een aantal gevallen hoeft dit niet zo te zijn. Er zijn echter ook situaties waarin je jouw haar beter kunt laten bijwerken. Dus wanneer moet je jouw uitgegroeide haar laten verven en wanneer kun je het het best nog even laten groeien? Dat zal hieronder verder worden beschreven.

Alle kleuren van de regenboog

Er zijn mensen die van nature alle kleuren van de regenboog in hun haar hebben. Niet letterlijk, maar hun haar is in dit geval wel verschillende tinten van dezelfde kleursoort. Mensen met midden bruin haar en donkerblond haar kunnen dit herkennen. Meestal laten zij hun haar in deze natuurlijke kleur verven voor een meer egale look. Vervolgens loopt het terug naar de variatie aan tinten die zij hiervoor hadden. Hierdoor valt het uitgegroeide haar bovenop het hoofd niet zo erg op. Een andere reden die je kunt hebben om de kleur niet te laten bijwerken is esthetica. Inderdaad, wanneer je haar sneller groeit, is het uitgegroeide deel ook sneller lang. Sommige mensen vinden dit dan ook mooi en wachten iets langer met bijwerken.

Herinnering aan oude haarkleur

Natuurlijk zijn er ook redenen om je haarkleur zo snel mogelijk te laten bijwerken. Misschien heb je je haar laten verven omdat je jouw natuurlijke kleur heel lelijk vond. Of misschien heeft jouw natuurlijke haarkleur een onnatuurlijke gloed. Wat dat betreft is het een zeer goede keuze om dit om de twee of drie maanden weg te werken. Niemand wil bovendien graag herinnerd worden aan een minder mooi of misschien wel gênant verleden. En vooral niet wanneer zij in de spiegel kijken.

Uitgroei laten bijwerken

Sommige mensen weten niet hoe lang zij hun gekozen haarkleur kunnen blijven dragen, zonder deze bij te werken. Voor die mensen is er een handig ezelsbruggetje. Uitgroei werk je namelijk elke twee of drie maanden bij, zoals hierboven al eerder gezegd is. Hiernaast laat je het om de zes maanden helemaal verven voor optimaal kleurbehoud. Wanneer ook de onderkant van je haar snel terugloopt, is het verstandiger dit elke drie maanden helemaal te verven. Dit kan misschien iets duurder zijn en het kost je sowieso meer tijd in de kapsalon. Aan de andere kant krijg je wel het beste resultaat.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.