Vakantie-plannen? Hoe pak jij je koffer in?

Je weet hoe het gaat in de praktijk! Je bent net aangekomen op je vakantie-adres en je komt er daar achter, dat je teveel onnodige spullen hebt ingepakt en teveel nodige zaken bent vergeten! Het heeft je al veel moeite gekost om die koffer in Nederland dicht te krijgen en nou moeten al je souvenirs er ook nog bij. Klinkt dit scenario je bekend in de oren? Lees dan nu onze inpak-tips! Laten we beginnen…

Allereerst: Maak een checklist

Maak een lijstje met essentials die je écht nodig hebt, zodat je niet teveel inpakt.

Pak in wat echt nodig is

Denk bijvoorbeeld hier aan: Hoeveel paar schoenen ga je daar gebruiken? Waarschijnlijk draag je daar de meeste tijd slippers, dus een paar schoenen is genoeg voor die ene week of die twee weken dat je daar bent. Neem genoeg ondergoed mee voor 1 weekje, je kan het altijd even in een sopje wassen, voor de tweede week. Zeker als je bijna de hele tijd in een bikini of een badpak loopt.

Heb je echt al je make-up nodig en 4 flessen shampoo? Of die ene keer dat je luxe uit eten gaat: Neem gewoon 1 of twee sjieke outfits mee. Meer dan genoeg! En hou ruimte voor souvenirs over!

Wees gewoon een beetje streng tegen jezelf en houd jezelf tegen, om teveel in te pakken. Je gaat tenslotte een paar weekjes op vakantie, je gaat niet emigreren…

Inpak tips

  • Het kan aan boord van een vliegtuig best wel fris worden. Dus als je een langere vlucht hebt, wil je het niet de hele tijd koud hebben. Trek daarom een comfortabele outfit aan voor tijdens de reis. Een joggingbroeg, sneakers, een t-shirt en een vest of een spijkerjacket. Hetzelfde geldt uiteraard ook voor lange treinreizen en autoritten.
  • Meestal wil je jezelf omkleden, als je aangekomen bent op de plaats van bestemming.Afhankelijk van het weer kun je kiezen voor een bikini, met daaroverheen een jeans, t-shirt en een vest. Is het vest niet nodig, trek dan een luchtige zomerjurk aan. Zorg dat je alle kleding goed kunt combineren qua kleur. Zo zul je outfits hebben voor elke gelegenheid.
  • Sneakers draag je tijdens de reis, dus pak ook een paar slippers of sandalen in. In het geval van een sportieve vakantie, pak je een paar stevige loopschoenen in en een paar laarzen of nette schoenen.

Inpak tips: Beauty

  • Als je naar een hotel gaat: De meeste hotels hebben handdoeken, een föhn, zeepjes, kleine shampooflesjes en douchegel op de kamer liggen. Die hoef je dus niet mee te sjouwen. Vraag hierna bij het boeken. Waarschijnlijk heb je alleen tandpasta, haarlak en haarmousse nodig.
  • Bovendien houdt de douane niet van teveel vloeibare spullen in je koffer. Je kunt ook kleine reispotjes kopen bij de drogist om allerlei vloeibare spullen in te doen. Foundation, crèmes en haarmaskertjes bijvoorbeeld.
  • Neem alleen je basis make-up mee. Als je bruin bent, zie je vanzelf mooi uit!

Hopelijk hebben deze tips nut voor jullie!