Van donker naar licht

van zwart haar naar blond haar

Blonderen is noodzakelijk voor licht haar

Wanneer je je zwarte of donkerbruine haar blond zou willen verven, zijn er een paar dingen die je moet weten. Bijvoorbeeld dat je het nog steeds moet blonderen, ook al raden kappers het niet aan. Dus hoe ga je dan op een gezonde manier van donker naar licht haar? Dat zal hieronder verder worden uitgelegd. Om te beginnen raden kappers het inderdaad niet aan om je haar te blonderen. Wat wel kan is enkele herstelbehandelingen nemen voor je het blondeert. Zo hoef je je haar niet zo erg te beschadigen als zonder de herstelbehandeling.

Herstelbehandeling?

Het merk olaplex heeft bijvoorbeeld een ontkleuringsmiddel dat kappers bij zo’n behandeling gebruiken. Dit middel doet ook letterlijk wat het zegt te doen, namelijk ontkleuren. Naarmate je het middel langer in je haar hebt, wordt het niet alleen lichter. Ook onthult het alle kleuren waarin je je haar al eens geverfd hebt. Er zijn brunette’s die er door dit middel als een ginger persoon uit kwamen te zien. Wanneer je haar echt heel donker is, zal je helaas niet met één behandeling blond kunnen worden. Maar een mooie bruine balayage is ook niet lelijk voor zolang als het duurt. Wanneer je de eerst volgende keer weer terug komt, kun je een nieuwe herstel behandeling nemen en echt blond worden.

Welke kleur heb je het liefst?

Of je een kleurspoeling nodig hebt is ook een belangrijke factor. Want welke kleur heb je nou het liefst? Ga je liever voor goud blond of een assig tintje? De kleurspoeling die je nodig hebt, is hiervan afhankelijk. Wanneer je namelijk veel warmte in je haar hebt en dit niet wil, is het verstandig om voor een grijze kleurspoeling. Het resultaat hiervan kan variëren van een parelmoer gloed tot echt dat zilverkleurige blond. Heb je van jezelf assig haar? Dan raad de kapper je waarschijnlijk aan voor een gouden kleurspoeling. Dit moet een hele specifieke tint zijn, want anders kan het resultaat geel haar zijn en dat wil niemand.

Samenvatting: gezond van donker naar licht

Dus nog even kort samengevat, je kan eigenlijk niet om het bleken heen, wanneer je van donker naar licht gaat. Daarnaast kun je je haar wel in termijnen lichter maken. Dit kan met behulp van herstelbehandelingen. Bovendien is het aan jou of je een kleurspoeling nodig hebt. Een goede tip voor diegenen die geen kleurspoeling nemen na het verven is zilvershampoo. Want ook om de gele gloed kom je niet heen. Zilvershampoo kan dit effect beperken.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.