Veel gestelde vragen over het kleuren van je haar

Veel gestelde vragen over het kleuren van je haar

Of het slecht voor je haar is om het te kleuren, hangt er van af welk soort kleuring er wordt gebruikt. Hoe meer het haar lichter wordt gekleurd, hoe schadelijker dat in feite is.  Bovendien glanst het haar als er donkere kleuren worden toegepast. Maar welke kleur er ook wordt gebruikt: Een goede verzorging met de juiste producten blijft de hoofdzaak! Goed voedende shampoo, conditioner en regelmatig een haarmaskertje, speciaal voor gekleurd haar,  zijn heel belangrijk!

Hoe kies je nou de juiste kleur voor jouw haar?

Wij raden onze lezers altijd aan om niet te ver van je eigen natuurlijke haarkleur af te wijken. Ga niet verder dan 2 tinten lichter of donkerder. Bovendien is het handig om een kapper uit te kiezen, die een kleurspecialist is. Zo ben je verzekerd van het juiste kleuradvies voor een kleur die perfect bij jou past.

Zal ik het zelf kleuren of moet ik het kleuren aan de kapper overlaten?

Wij vinden dat het kleuren van haar een specialisme is. Het is niet gemakkelijk om juist dát kleurresultaat te krijgen, wat je voor ogen had. Bovendien kijkt een kleurspecialist ook eerst naar de algehele conditie van jouw haardos. Zo kan hij of zij bepalen of het überhaupt verstandig is om je haar te kleuren. Als je zelf aan het kleuren gaat, heb je bovendien geen enkele garantie. Wil je het tóch persé zelf thuis doen, gebruik dan een professioneel product en vraag aan je kapper het juiste kleurnummer, wat je moet gebruiken.

Hoe moet ik mijn gekleurde haar correcte zorg geven?

Naast een correcte kleurbehandeling is er niets belangrijker dan de juiste haarverzorging! Gebruik in ieder geval haarverzorgingsproducten die bestemd zijn voor gekleurd haar. Zo behoudt je haar het langst de aangebrachte kleur. Denk hierbij aan speciale shampoo’s en conditioners voor gekleurd haar, en aan een haarmasker (1 keer per week) voor gekleurd haar. Als je bereid bent om niet alleen geld uit te geven aan het kleuren van je haar, maar ook aan het gezond houden van je haar…. Zal je er langer plezier van hebben!

Welke kleuren-trends zijn anno 2021 helemaal in?

Ja, een nieuw jaar, een nieuwe kleur in je haar! Natuurlijk is het belangrijk dat ook jij een haarkleur uitkiest die mooi bij je past en waar jij je happy bij voelt. Maar er zijn dit jaar enkele prachtige kleuren trendy, waar wij helemaal enthousiast van worden!

  • Bubble Gum Pink. Ja, je leest het goed! Knalroze. Hartstikke leuk voor jonge meiden, die best op durven te vallen.
  • Dark chocolate. Deze prachtige chocoladebruine tint is helemaal hot dit jaar!
  • Balayages. Balayages met blonde lokken onderin, met warmbruine tinten en ook kastanjebruine kleuren zijn supercool.
  • Honingblond. Een heerlijke warme blonde coupe, die je vaak tegen zult komen deze zomer.
  • Lekkere Chunky Highlights. Gooi ze erin, die dikke, opvallende highlights. Supertrendy, dit jaar. Gebruik blonde highlights, gouden highlights, of welke kleur jij mooi vindt. Het mag allemaal!

Zoals je ziet, is er voor elk wat wils!