Veelgestelde vragen aan onze kappers

Van alle klanten die in onze salon komen voor een behandeling, zijn er velen die met vragen over hun haar zitten. Daarom hebben wij een aantal belangrijke vragen van onze klanten genoteerd. Aangezien iedereen die dit leest  baat heeft bij de antwoorden, hebben we besloten om ze in deze blog te laten zien. Het zijn vragen over onderwerpen als haar verven, knippen, haargroei, hoofdhuidproblemen en nog veel meer! Read and learn!

Vraag 1.  Zal mijn haar sneller groeien als ik het vaker laat knippen of scheren?

Haargroei vindt plaats vanuit de haarzakjes in je hoofdhuid. Dus je haar laten knippen heeft geen invloed op de groei van je haar. Het is echter wel zo, dat je haar er na een knipbeurt weer voller uitziet en het zal minder snel afbreken. Ook door het scheren van je haar zal het niet sneller gaan groeien! Geschoren haar lijkt sneller te groeien en dikker geworden, omdat het nog heel kort is.  Die hele korte haren stug en dikker.

Vraag 2. Mijn shampoo schuimt bijna niet, werkt ‘ie dan wel goed?

In de goedkopere shampoo’s zitten andere stoffen dan in de duurdere shampoo’s. De aanwezigheid van (goedkope) sulfaten in de shampoo die je bij drogisten koopt, zorgt voor meer schuim. Dit wil niet zeggen dat die shampoo dan ook beter reinigt. Misschien zelfs te agressief voor zowel je haar als voor je hoofdhuid. De professionele shampoo die je bij je kapper koopt, werkt met veel mildere stoffen, schuimt minder maar reinigt uitstekend. Bovendien is hij mild voor je haar en je hoofdhuid!

Vraag 3. Ik verf zelf mijn haar, maar de haarpunten kleuren steeds donkerder. Waarom is dat?

Ja, de reversed balayage, noemen wij dat. In plaats van blonde punten worden ze steeds donkerder! Dat komt omdat jij als leek niet precies op de hoogte bent, waar je haar kleur nodig heeft. Thuis-ververs kunnen dat niet goed zien, maar een kapper weet dat wel precies. Juist daarom verf je elke keer opnieuw bijvoorbeeld die haarpunten. Met een logisch gevolg: de punten worden steeds donkerder!

Vraag 4. Ik heb zo’n jeuk op mijn hoofdhuid! Wat moet ik daaraan doen?

Een jeukende hoofdhuid is een vaak voorkomend probleem. Gelukkig is het een symptoom, geen ziekte. Super oncomfortabel en bovendien kan je kleine wondjes krijgen door te hard krabben! In principe is een jeukende hoofdhuid een geïrriteerde hoofdhuid. We gaan er nu even niet vanuit, dat de jeuk door hoofdluis komt. Het kan door het gebruik van agressieve shampoo’s komen, haarverf, bleekproducten, haar-extensions, stylingproducten of door een föhn of styletang. Let er ten eerste dus goed op welk product je gebruikt.

Vraag je kapper om een goed haarverzorgingsproduct, dat je hoofdhuid zal beschermen. En wanneer je je haar wast, spoel het dan erg goed en zorgvuldig uit! Producten met Tea Tree Olie werken kalmerend op de hoofdhuid. Zowel tegen de jeuk als tegen een droge hoofdhuid.

Vraag 5. Waarom is mijn haar vetter in de uitgroei?

Je uitgroei is je natuurlijke haar en daarom vetter dan geverfd haar.