Verschillen producten van de kapper en die van de drogist

Verschillen producten van de kapper en die van de drogist

Misschien gebruik jij al lang haarverzorgingsproducten van de kapper. Of je loopt er over na te denken. In dat geval zou deze blog je over de streep kunnen trekken. Wij krijgen in ieder geval regelmatig vragen van onze lezers over haarverzorgingsproducten. En misschien wel de belangrijkste vraag is, of ze deze producten bij de drogist kunnen kopen of dat ze die beter bij hun kapper moeten halen.

Minder schadelijke stoffen in professionele producten

Er worden heel veel bestanddelen gebruikt om haarverzorgingsproducten te maken. Enkele bekende stofjes zijn de siliconen en de sulfaten. Als je weet wat deze stoffen zijn, zul je al gauw gaan twijfelen aan de goede kwaliteit! Want deze stoffen kunnen wel degelijk schadelijk zijn voor je haar. Voor diegenen die niet precies weten wat ze zijn, geven we een korte uitleg:

  • Siliconen

Siliconen komen als een hoesje om je haren te liggen, ze laten het glanzen en dikker lijken. Je haar ziet er daardoor gezonder uit. Er zijn verschillende soorten siliconen:

  1. Oplosbare siliconen(in water oplosbaar)
  2. Niet-oplosbare siliconen

De oplosbare siliconen lossen dus na een tijdje automatisch op. Ze hebben dan hun werk gedaan. Je wast ze er zonder problemen met een milde shampoo zo weer uit.

De niet-oplosbare siliconen zijn heel lastig te verwijderen uit je haar. Hierdoor stapelen die siliconen zich na elke wassing op. Het maakt je haar steeds zwaarder. Ze zullen uiteindelijk de haarschacht volledig afsluiten; hierdoor verstikt je haar en droogt het uit. Zulke niet-oplosbare siliconen kunnen er alleen uitgewassen worden met behoorlijk aggressieve shampoo’s. Ze verwijderen ook de natuurlijke huidolie van je hoofdhuid, met als gevolg droog haar.

  • Sulfaten

Het doel van sulfaten is het verwijderen van vetten en residu uit je haar en van je hoofdhuid. De meer agressieve sulfaten herken je meteen aan het vele schuim tijdens het inmasseren van de shampoo. Shampoo’s die minder schuimen bevatten een mildere sulfaatvariant.

Weetje 1: Sulfaatvrije shampoo’s zijn niet sulfaatvrij! Ze bevatten gewoon een hele milde variant sulfaat.

Weetje 2: Was je je haar met een ‘sulfaatvrije shampoo, dan schuimt het dus heel weinig. Bij de tweede wassing schuimt het meer; dat betekent dus dat je haar al schoon is!

Waar zit het verschil dan in met prof producten?

De productie van niet-oplosbare siliconen en agressieve sulfaten is goedkoper. En juist die goedkope varianten zitten in de producten van de drogist. De goede soort wordt verwerkt in de professionele producten, die je bij de kapper koopt.

Deze professionele producten betere ingrediënten, zoals onder andere:

  • Goede olieën
  • Vruchtenextracten
  • Milde producten
  • Schaarse producten die in laboratoria worden gemodificeerd(verbeterd)
  • Ook zijn de concentraties van deze goede stofjes hoger

Door die hogere concentratie heb je vaak aan een klein beetje al genoeg, om zo hetzelfde resultaat te bereiken als bij een grotere hoeveelheid product van de drogist. Zo hoef je minder snel een nieuwe te kopen.

Zorg er wel voor, dat je het juiste product koopt dat bij jouw haartype past!