Kort pittig: 5 manieren om een bob te dragen

barbie met een bob en pony

Wat is een bob en hoe draag je er een?

Veel vrouwen met kort haar worden tegenwoordig een kort pittig kroketje genoemd. En waarom zou je je daarom beledigd voelen, als het eigenlijk ook wel klopt? Kort haar is nog steeds niet iets wat veel doorsnee vrouwen aandurven. Een bob line, of bob, is simpel gezegd een kort kapsel dat tot net boven je schouders geknipt is. Deze kun je op verschillende manieren dragen. Er is alleen een fout die je nooit moet maken met een bob. Deze zal hieronder worden beschreven. Maar eerst is het belangrijk om te weten hoe je een bob dan wel draagt!

Een strakke bob line

De klassieke strakke bob komt voor in stijl haar. Vaak krult dit aan de onderkant iets naar binnen, waardoor je de haarpuntjes niet meer ziet. Je hoeft hier geen pony bij te nemen, hoewel dit gepaard gaat met een strakke bob. Dit kapsel past bij moderne en zakelijke vrouwen. Ook excentrieke types als Italiaanse actrice Alice Pagani kunnen deze haarstijl goed dragen.

Een wilde bob line

Een wilde bob zie je vaker bij vrouwen met krullend haar. En ook korte afro’s vallen onder de categorie “bob line”. Het haar in dit kapsel is meestal voller en je hoeft er minder aan te doen. Een wilde bob is ook mogelijk met golvend haar.

Space buns zijn een echte hype!

Heb je geen zin om je bob te laten hangen, maar is een staart te saai? Dan kun je het ook in twee hoge knotjes vastmaken. Veel jonge meiden doen dit als deel van een bijpassende kledingstijl genaamd grunge.

Kun je een bob invlechten?

Ook is het mogelijk een bob in te vlechten. Een kroonvlecht of bijvoorbeeld twee Franse vlechten zijn makkelijk te maken met kort haar. Naast het feit dat dit een praktische haarstijl is, staat het ook nog eens ongelofelijk leuk.

Combineren met de pixie cut, niet doen!

Als laatste moet je één ding nooit doen wanneer je je haar kort laat knippen. Dat is namelijk een bob line combineren met een zogenaamde pixie cut. De pixie cut is een kapsel waarbij je je haar zo kort laat knippen dat het op een typisch jongenskapsel lijkt. Een fout die hier vaak bij gemaakt wordt, is dat vrouwen kiezen voor een pixie cut aan de achterkant. Aan de voorkant laten zij het dan knippen als een bob. Dit geeft een hele foute indruk, die ook wel de “Zou ik de filiaalmanager mogen spreken?”-look heet. Als je vaak als lief en geduldig wordt beschreven, past dit kapsel helemaal niet bij jou.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.