Haarverzorging na een balayage: Dat doe je zo!

Voor je haar zorgen na een balayage: Dat doe je zo

Je hebt al een tijdje pinterest afbeeldingen van de mooiste balayage plaatjes verzameld, om te kijken welke je de mooiste vond. Maar dan is de dag gekomen, dat je gewapend met de foto’s van jouw droomcoupe, naar je kapper gaat. Je hebt een mooie balayage in je haar laten veven en je bent hartstikke blij! Maar geverfd haar heeft een andere zorg nodig, dan niet geverfd haar. Wij gaan je vandaag uitleggen hoe je jouw lokken het beste kunt verzorgen nadat het geverfd of geblondeerd is. Hier volgen daarom de beste tips van onze ervaringsdeskundigen!

Allereerst: Wat is een balayage precies?

Als je je balayage goed wilt verzorgen, moet je wel weten wat een balayage is! Balayage is een speciale verftechniek voor je haar. Als je highlights laat plaatsen, gebeurt dat vanaf de haaraanzet bovenop je hoofd.

Een balayage kun je meer vergelijken met een soort ombre effect, dat vanaf ongeveer het midden van je haar met een heel subtiele en natuurlijk ogende overgang loopt. Een lekker voordeel hiervan is, dat je veel minder last zult hebben van uitgroei van de kleur!Het mooie van een balayage is, dat het prachtig staat bij zowel stijl haar als bij gekrulde lokken.

Hoe kan je jouw balayage goed verzorgen?

Kijk eerst kritisch naar de shampoo waarmee jij je haren wast. Het komt veel voor, dat mensen daar niet op letten en gewoon die voordelige shampoo van de drogist kopen. Het nadeel van die goedkopere shampoos is dat ze de kleur van jouw coupe snel laten vervagen. De betere shampoos, die je bijvoorbeeld bij je kapper kunt kopen (wat ook online kan!), hebben bestanddelen die voor kleurbehoud zorgen.

Als je gekozen hebt voor een blonde balayage, kun je het beste een goede, professionele zilvershampoo aanschaffen, bijvoorbeeld de Fudge Clean Blonde Shampoo. Hij kost ongeveer € 28,00 voor 1000 ml. Maar je kan ook een reisversie kopen van 250 ml. voor ongeveer een tientje. Zilvershampoo zal voorkomen, dat je geblondeerde haar er steeds geliger uit gaat zien. En zilvershampoo helpt geblondeerd blond te blijven: nog beter dan bij van nature blond haar!

Bescherm je haar tegen hittetools

Als je regelmatig gebruik maakt van een stylingtang, een krultang of een föhn, is een goede hittebeschermer essentieel! Er zijn uitstekende heat protecting sprays te koop, zoals de Indola Innova Setting Hittebeschermende Spray. Je hebt ‘em al voor € 7,10!

Geverfd haar is uiteraard minder gezond dan ongeverfd haar. Je zou kunnen zeggen dat dat een nadeel is van je haar laten verven. Maar met de juiste zorg blijft je haar er mooi en glanzend en gezond uitzien, dus geen paniek!

Hydrateren is een absolute must

Geverfd haar (of geblondeerd haar) is meestal iets beschadigd en iets droger dan natuurlijk haar. Het is dus belangrijk om je haar te hydrateren. Gebruik daarom voedende producten. Doe éénmaal per week een voedend masker op je haar. Zo voorkom je dat haar er als een bos stro uit gaat zien.

Source picture: Cheap Snow Gear

 

 

 

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.