Vragen van klanten, en de antwoorden daarop.

Vragen van klanten, en de antwoorden daarop.

Zoveel klanten en bijna evenveel vragen. Klanten komen met vragen over hun haar en de verzorging ervan. Maar ook over haarproblemen en hoofdhuidproblemen. Vandaar dat we een aantal vragen in deze blog gaan bespreken zodat alle lezers ervan mee kunnen profiteren. Onze kappers hebben al die vragen samengevoegd in een collectie, om ze hier te gebruiken in deze blog. Nu kan iedereen er voordeel van hebben!

Vraag 1. Hoe vaak mag ik mijn haar (laten)verven?

Gelukkig zijn de haarkleuringen vandaag de dag een stuk milder dan vroeger. Er zitten tegenwoordig stoffen in, die minder schadelijk zijn en zelfs voedend zijn. Gebruik in elk geval een mildere kleuring, zeker als je nog geen grijze haren hebt.  Er zijn permanente en semi-permanente kleuringen. Semi-permanente kleuringen bevatten geen ammonia. Ammonia zit wel in permanente kleuringen. Het hangt af van de gezondheid van jouw haar, hoe vaak je mag verven. Wij denken dat een gemiddelde tussenpauze van 6 weken in orde is. Zeker als er peroxide gebruikt is bij de kleuring van jouw haardos.

Vraag 2. Hoe kan ik mijn haar goed verzorgen, behalve met goede producten?

Dat is een hele goede vraag! Als je al de juiste haarverzorgingsproducten gebruikt, kun je inderdaad nog meer voor je haar doen. Namelijk: slapen op een satijnen kussensloop! Een satijnen kussensloop heeft namelijk niet alleen voordeel voor je haar, maar ook voor je huid.  We zetten de voordelen even voor je op  een rijtje!

  • Is anti-allergeen (tegen pollen en huismijt)
  • Beschermt je wimperextensions en je haarextensions
  • Werkt heerlijk verkoelend
  • Voorkomt gespleten haarpunten
  • Je haar wordt minder snel vettig
  • Voorkomt pluizig haar en klitten
  • Is lief voor je huid
  • Kalmeert een gevoelige huid

In het kort: Een satijnen sloop mag je best een must-have noemen!

Vraag 3. Hoe moet ik mijn satijnen kussensloop wassen?

Je mag je satijnen sloop lekker wassen op 40 graden in de wasmachine. Hij kan na het wassen ook gewoon in de droger.

Vraag 4. Is rijstwater goed voor mijn haar?

Rijstwater is inderdaad goed voor je haar. Het zit namelijk vol met vitamines, mineralen, anti-oxidanten en eiwitten! Ze verzorgen je haardos, beschermen en versterken het ook . Rijstwater is water waarin rijst is gekookt. Giet je rijst af boven een bak, laat het afkoelen en giet het in een flesje. Het maakt je haar sterker en het geeft je haar glans.

Je wast eerst je haar met shampoo, dan pak je het rijstwater en giet je het over je haar. Wikkel je hoofd in een handdoek en laat het rijstwater een half uurtje inwerken. Spoel je haar daarna goed uit en droog het zoals je het gewend bent. Doe dat 2 keer per week.

Mijn haar is zo pluizig. Wat kan ik doen?

Als je last hebt van pluizig haar, is het heel goed voor je haar om iedere week eenmaal een verzorgend haarmasker in je haar te doen na het wassen. Probeer daarnaast een satijnen kussensloop voor een beetje extra love voor je haardos.