Waarom jouw haar dunner wordt

Sportief meisje doet haar elastiekje in

De feiten om dunner haar te voorkomen:

Je gebruikt te veel haarproducten

Als je de gewoonte hebt om veel haarproducten in je haar te doen, zoals gels, veel haarlak en vettige producten, ziet je haar er vettig en dunner uit. Het beste is om alleen die producten erin te doen die echt nodig zijn en niet meer!

Je haren te vaak in een knot of een paardestaart dragen

Het is zo gemakkelijk, hè. Hup je haren gauw in een paardestaart en uit de weg zijn ze. Maar de meeste mannen en vrouwen doen hun paardestaart altijd op dezelfde hoogte. En juist op die plaats beschadig je dan je haar. En dan wordt je haar automatisch dunner. Wil je toch vaak een paardestaart? Doe er dan een scrunchie in van zachte stof.

Sulfaten in haarproducten

Sulfaten tasten de natuurlijke oliën van je haren aan. Helaas zitten sulfaten in behoorlijk wat haarverzorgingsproducten. Daarom is het verstandig om te kiezen voor sulfaatvrije producten. Zo hou je je haar mooi soepel en gezond.

Altijd je haarscheiding aan dezelfde kant dragen

Hoe raar dat ook lijkt, het is echt waar dat je haar daar dunner van kan worden. Hoe? Als je altijd je haarscheiding dezelfde kant op draagt, kan het aan de andere kant dunner worden. Verander waarom af en toe de plaats van je scheiding. Dan krijgt die andere kant meer adem. Bovendien heb je dan niet steeds hetzelfde kapsel.

Zorg ook goed voor je hoofdhuid

Je haar lijdt zeker onder een ongezonde hoofdhuid! Als je dus hoofdhuidproblemen hebt, pak ze dan goed aan. Er zijn shampoos op de markt die je hoofdhuid extra voeden en verzorgen. Heb je veel last van huidschilfertjes en roos? Dan kunnen medicinale shampoos een uitstekende oplossing bieden.

Te veel hitte bij het stylen van je haar

Om je haar te beschermen tegen teveel hitte bij het föhnen, stylen of krullen van je haar zijn er tegenwoordig prima protectants (haarbeschermers) te koop. Vraag ernaar bij je kapsalon of een drogist. Je haar wordt namelijk echt dunner door teveel gebruik van hitte afgevende apparatuur.

Regelmatig knippen

Ja, het is echt waar! Door regelmatig je haar te knippen worden alle gespleten haarpunten weggeknipt en blijft je haar dikker en gezonder. Hoe vaak moet je dan naar de kapper om je haar te knippen? Ongeveer iedere 6 weken, maar het hangt er vanaf hoe snel je haar splijt en groeit. Dat is voor iedereen persoonlijk.

Een leuk haarweetje

Wist je dat je haren in de zomer sneller groeien dan in de winter? De reden hiervan is dat je in de zomer meer vitamines via het zonlicht binnenkrijgt. En daardoor groeit je haar een stuk sneller.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.