Waarom kies je ervoor om barbier te worden?

Waarom kies je ervoor om barbier te worden?

Het barbiersvak is eigenlijk al een heel oud beroep. Niets geeft je meer plezier in je werk, dan met vakmanschap, passie en aandacht voor je klanten werken. Vroeger werd je herenkapper, tegenwoordig ben je een barbier. Eigenlijk zit het zo;  op school en later in de praktijk doe je ervaring op. Je leert op school hoe je een goede barbier wordt met alle basiskennis. Maar dan leer je in de praktijk steeds meer. En je voelt dat je eigenlijk al een barbier was in hart en nieren!

Werken met plezier

Een van de leukste dingen van het werken als barbier, is dat je de hele dag contact hebt met allerlei mensen. Je klanten komen uit alle lagen van de bevolking en dat maakt het werk juist zo boeiend. En als bonus bovenop dat boeiende en interessante van al die mensen die je leert kennen, gaan ze tevreden naar huis met een coole look.  Jij werkt met plezier, zij zijn tevreden met hun kapsel en hun baard/snor.

Wat doe je als barbier

Het belangrijkste is dat je altijd goed rekening houdt met de wensen én het uiterlijk van je klant. Uiteraard doe je steeds meer ervaring op in de praktijk. Maar toch leer je al snel welke kapsels bij welke gezichtsvorm passen. Je leert werken met de tondeuse, ook hele precieze tribals en andere opscheertechnieken. En ook moet je weten hoe je baarden en snorren weer keurig netjes afwerkt. Dat betekent ook, dat je altijd goed op de hoogte moet blijven van alle verzorgingsproducten. Denk daarbij aan gels, clays of pastes en zelfs pommades.

Verdient het goed als je een eigen zaak opent?

Goed verdienen is natuurlijk voor iedereen anders. De een is sneller tevreden dan de ander. Maar als je 5 dagen in de week werkt kan je er goed van rondkomen. Afhankelijk van het feit of je in dienst bent bij een barbier of dat je voor jezelf werkt. Allebei de keuzes zijn persoonlijk. Wil je graag een eigen zaak beginnen? Dan moet je denken aan de kosten voor de inrichting en alle producten die je gaat gebruiken. Ga je daar alleen werken of neem je personeel in dienst? Maak in ieder geval een goed plan en ga eens een informatief gesprek aan bij de Kamer van Koophandel. Zij zullen zeker goed advies voor je hebben. Heb je een wat kleiner budget? Misschien is een kleine barbiers salon aan huis een goed idee.

Werken bij een barbier

Als je je opleiding hebt voltooid wil je natuurlijk graag aan de slag in een barbiers salon. Er zijn tegenwoordig wel meer barbiers dan vroeger, want het vak barbier is best wel een beetje een hype geworden. Het is een superleuk vak en de haarmode is tegenwoordig echt wel veel kleurrijker en fascinerender dan vroeger. Matjes, pompadours, tribals en zelfs bloempotjes zijn weer helemaal in. En de haar- en baardmode blijft ieder jaar weer veranderen. Vaak kan je blijven werken bij de barbier waar je stage hebt gelopen tijdens je opleiding. Lukt dat niet, ga dan tijdig op zoek naar werk.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.