Waarom kosten professionele producten meer?

professionele producten

Professionele producten kosten meer.

Veel mensen hebben last van allerlei problemen met hun hoofdhuid en hun haar. Om er maar een paar op te noemen; een te vette of een te droge hoofdhuid of futloos haar.
Veel van deze problemen kunnen goed verholpen en zelfs voorkomen worden, door het gebruik van de juiste producten. Wat is nou de reden, dat professionele producten duurder zijn?

Professionele shampoos en conditioners bevatten kwalitatief goede ingrediënten en grondstoffen. Bovendien zitten er geen goedkope en slechte ingrediënten in zoals siliconen. Daarnaast zijn ze hoog geconcentreerd, waardoor je maar een klein beetje nodig hebt en lang doet met het product en zijn de producten PH neutraal.
Professionele producten bevatten geen siliconen. Want wat doen siliconen nou eigenlijk? Ze vullen je haar als het ware op. Hierdoor voelt je haar lekker aan en zul je het zien glanzen. Toch ontstaat hierdoor een probleem, want siliconen kan je niet oplossen in water. De siliconen laag wordt nu steeds dikker na iedere wasbeurt. Zo worden je haar en huid eigenlijk dus verstikt, want er komt geen zuurstof meer bij!
Vervolgens krijg je huid en haar problemen, denk aan haaruitval of vet haar.

In de professionele producten die gebruikt worden bij Hair Kappersopleiding zitten natuurlijk geen siliconen, onze producten bevatten o.a. verzorgende oliën. Wat nog belangrijker is, is dat professionele producten ook huidproblemen zoals roos en vet haar kunnen verminderen. Dit komt omdat de producten van binnen uit je huid werken en het probleem daar aanpakken. Een voorbeeld is onze reinigende shampoo, die dringt diep in je huid door en kalmeert de talgkieren. Daardoor gaan die minder talg (vet) produceren.

Kleurbehoud.

Door je haar te wassen met een professionele kleurshampoo, en te verzorgen met goede conditioners, bescherm je niet alleen je haar en je hoofdhuid goed, maar je haarkleur blijft zo lang mogelijk behouden. Omdat de producten je haarschubben sluiten blijft je kleur langer mooi.

De conclusie.

Waar het dus eigenlijk op neer komt, is dat je door een iets duurdere aankoop op de lange termijn toch weer geld bespaart. Kappers zijn er heus niet op uit, om jou allerlei producten te verkopen, die je niet nodig hebt. Integendeel! Je kapper wil je graag als klant behouden, en wil zeker dat je tevreden de deur uitgaat! En wie wil er nou niet met mooi, gezond en glanzend haar door het leven gaan?

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.