Is jouw haarkleur vervaagt?

Voor alle vrouwen ( en mannen) die regelmatig hun haar kleuren met permanente haarverf; waarschijnlijk ben je er inmiddels wel achter dat permanente haarverfkleuringen niet zo heel erg permanent zijn! Die mooie haarkleur waarmee je blij naar huis ging vlak na de behandeling begint in vrij korte tijd al iets te vervagen! En het kan nog erger: hij kan snel vaal en lelijk worden…

Waarom gebeurt dat dan? Wat zijn de oorzaken ?

Oorzaak 1: De zon

Kan jij ook heerlijk genieten van lekker op het strand in de zon liggen? Helaas is het wel zo, dat de zon razendsnel korte metten maakt met het kleurpigment in je haardos. Het pigment breekt door de zon af.

Oorzaak 2: Je gebruikt de verkeerde shampoo

Die milde ‘iedere dag’shampoo die je zo lekker voordelig bij de supermarkt koopt, is meestal niet zo mild! De chemicaliën in deze shampoo strippen de kleur uit je haar voordat je het doorhebt!

Oorzaak 3: Aggressieve haarverf gebruiken

In sommige haarverven zitten zulke aggressieve stoffen dat je haarschubben gewoon open blijven staan na het verven. Hierdoor ben je kleuring ook zo weer kwijt.

Oorzaak 4: Je haarpunten te vaak kleuren met een hoog percentage H202

Als je hiermee te vaak je haar kleurt, lost er elke keer een klein beetje haar op! Hierdoor zal je haar zo poreus worden, dat het geen enkele kleur meer kan vasthouden. Knippen is dan nog de enige oplossing.

Oorzaak 5: Het foute gebruik van de haarverf

Als je niet precies de gebruiksaanwijzing opvolgt, kan het haarverven ook goed misgaan! Ook de houdbaarheid van de haarkleur kan daarom mislukken.

Oorzaak 6: Zwembadwater ( met chloor)

Ondanks het feit dat zwembadwater veiliger en meer hygiënisch is, is het wel erg slecht voor je haarkleur. Zeker alle roodtinten zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Wat kan je doen om het vervagen van je haarkleur te voorkomen?

  • Bescherm je haar letterlijk tegen de zon, door een hoedje of een andere bedekking op je hoofd te dragen. Of gebruik een goede UV-beschermer voor je gekleurde haar.
  • Was je haar met een goede shampoo. De echte kappersmerken bieden veilige producten die een goede UV-bescherming bieden. Denk hierbij aan:
  • Kerastase van L’Oreál
  • Bonacure van Schwarzkopf
  • SP van Wella

Natuurlijk kosten ze iets meer dan de shampoo van de supermarkt, maar je hebt er ook veel minder van nodig tijdens elke wasbeurt.

  • Gebruik professionele haarverf, en niet de goedkope haarverven waarvan de kleur in no-time verdwenen is. Eigenlijk zonde van je geld!
  • Kleur niet iedere keer je hele haardos! Kleur alleen de uitgroei en gebruik voor de rest van je haar en de haarpunten een semikleuring of kleurspoeling in dezelfde kleur. Zo wordt je haar minder belast en zal het in betere conditie blijven.
  • Gebruik een keer in de week een voedend haarmasker. Missschien verzwaart het je haar een beetje, maar het vochtgehalte in je haar zal goed op peil blijven en de kleur blijft ook veel beter behouden.