Waarom word ik hairstylist?

Typische haarsalon Interieur hairstylist

Waarom ik hairstylist word

Waarom kies jij ervoor om hairstylist te worden? Het kiezen van een beroep en de opleiding daarvoor, is een belangrijk moment in je leven. Als je na school begint met werken, moet je er wel plezier in hebben. Het is niet fijn om elke dag naar je werk te gaan, terwijl je er eigenlijk helemaal geen zin in hebt! Daarom geven we je hier alle voordelen en ook sommige nadelen van het kappersvak. Zo kan je een goede keus maken.

De nadelen

Je werkt de meeste tijd staand

Ja, veel zitten is er niet bij als je als hairstylist gaat werken. Goede schoenen die lekker zitten zijn dus wel belangrijk, en het kan een handige tip zijn om een extra paar schoenen bij je te hebben. Dan kan je af en toe omwisselen. Dat helpt bij vermoeidheid van je voeten. Gelukkig heeft elke kapsalon ook kapperskrukken waarop je kan zitten, als je de klant gaat knippen.

De kosten van een kappersopleiding

Sommige opleidingen zijn minder kostbaar dan andere. Vooral de particuliere opleiders kosten vaak meer geld, maar ze hebben wel veel kleinere klassen en  meer persoonlijke aandacht voor elke leerling! Dat moet wel even gezegd worden. Er zijn dan de kosten voor de lessen, maar ook heb je een pakket met veel spullen nodig, waarmee je gaat werken. Denk daarbij aan een kapperskoffer, met daarin onder andere een kappersschaar, een haardroger, kammen, borstels, een föhn en nog veel meer. Deze pakketten horen bij de opleiding en je hebt ze echt nodig. Maar dit waren de nadelen en nu geven we je alle voordelen van het kappersvak.

De voordelen

Een mooi diploma

Nadat je twee jaar hard hebt gewerkt op school, zowel in de praktijk als in de theorielessen, rond je de opleiding af met het behalen van je diploma. Je kunt dan met recht trots zijn op jezelf, want je bent nu een echte hairstylist. Je kan dus mensen knippen, hun haar kleuren en invlechten en nog veel meer behandelingen doen!

Creatief zijn

Wat is er nou leuker dan een klant in de salon krijgen met saai muisgrijs haar en dan die klant naar huis laten gaan met een prachtige haarkleur en een goede coupe! Dat heb jij dan gedaan. Je kan je creativiteit loslaten op de kapsels van je klanten en er zelf ook echt veel plezier in hebben. Wat je trouwens ook kan doen, is een eigen salon beginnen. Eventueel bij jou thuis. Je kan een ruimte thuis inrichten als kleine salon met een of twee stoelen, en dan knallen maar!

Doorgaan met leren

Het is geweldig, dat er telkens nieuwe haartrends bij komen. Nieuwe kapsels, nieuwe kleuren en kleurmethodes. Je kan dus keer op keer weer bijscholen en nieuwe technieken erbij leren. Zo wordt het nooit een saai beroep. De mode zal altijd blijven veranderen, dus je kappersgereedschappen en technieken zullen ook regelmatig aangepast moeten worden. Dat houdt het spannend en interressant! In het kort: Het kappersvak is een creatief en leuk beroep, je ontmoet allerlei mensen en je verveelt je nooit!

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.