Was jij je haar op de correcte manier?

Was jij je haar op de correcte manier

Iedereen heeft vaste gewoontes als we ’s ochtends wakker worden en opstaan. De dagelijkse routine van tanden poetsen, douchen etc. Tijdens het douchen was je je haar met shampoo, behandel je het met een conditioner en verwen je je haar minstens één keer per week met een haarmaskertje (als je er tijd voor hebt). Maar hoe werken al die producten eigenlijk? En wat is de meest effectieve manier om ze te gebruiken? Wij gaan in deze blog de verschillen uitleggen tussen al die verschillende producten. Zodat jij voortaan precies weet welk product je wanneer je dient te gebruiken!

Wat is het verschil tussen een haarmasker en een conditioner?

Qua structuur zul je het grootste verschil zien tussen conditioners en haarmaskers. Haarmaskertjes zijn nogal lobbig. Ze hebben een dikkere, romige structuur dan de meeste conditioners. Maskers bevatten in het algemeen veel minder water dan conditioners, daarom zijn ze dus dikker. Dit houdt eigenlijk in, dat haarmaskers veel geconcentreerder zijn qua ingrediënten.

Moeten haarmaskers dan langer inwerken omdat ze dikker zijn?

Haarmaskers én conditioners dienen voornamelijk om een laag om je haren te vormen, zodat ze beschermd zijn tegen uitdrogen en beschadigingen. Je haar wordt er glanzend van en het voelt na het uitspoelen zacht aan. Als je het product goed in je haar hebt aangebracht, en verdeeld… spoel je het goed uit. Wat helpt bij een goede verdeling, is een grove kam. Als je gebruik maakt van haarmaskers met kokosolie, dan is het wel raadzaam om het langer in te laten werken. Want kokosolie trekt diep in je haarkern door. Daarom raden we voor producten met kokosolie wel een inwerktijd van ongeveer 5-10 minuten aan.

Moet je nadat je een masker hebt gebruikt ook nog een conditioner in je haar doen?

Nou nee, dat is helemaal niet nodig. Er zitten zoveel goede, voedende bestanddelen in een haarmasker, dat de conditioner dan geen toegevoegde waarde meer heeft. We willen wel zeggen, dat één haarmasker per week ruim voldoende is. Conditioners mag je dagelijks na het wassen van je haar gebruiken. Heb je nou je haar geverfd of geblondeerd? Doe dan lekker een extra keer dat haarmasker in je haar. Je haar zal je dankbaar zijn, want vooral van blonderen krijgt je haardos best een tik!

Het wassen met shampoo

Je haar was je het liefst met een goede shampoo, geschikt voor jouw type haar. Voor geverfd haar gebruik je een shampoo die ontwikkeld is voor gekleurd haar, zo behoudt je langer je kleur. Heb je droog haar? Neem dan een voedende shampoo. Als je veel stylingproducten in je haar hebt zitten, was het dan minstens twee keer! Spoel je haar grondig uit.

De conditioner

Na het wassen doe je een conditioner in je haar. Laat hem even 1 minuutje inwerken, verdeel het goed en spoel dan goed uit. Nat haar is breekbaarder dus kam je haar rustig door van onder naar boven.

Haarmaskers

Haarmaskers zijn echte oppeppers! Vooral als je lang haar hebt. Gebruik ze minstens éénmaal per week.